Pupp Viktória újabb lépése a válogatott felé

spigott - 2024. április 10. 7:30

Minden ellenfelét legyőzve szerzett aranyérmet a kiskunfélegyházi válogató versenyen a DKSE tehetséges birkózója, Pupp Viktória.

Kiskunfélegyházán rendezték meg az U17-es korcsoport szabadfogású és női válogató versenyét április 6-án, s a megméretésen Pupp Viktória képviselte a DKSE birkózóit a 65 kg-os súlycsoportban. Viktória alaposan bekezdett a versenyen, mert az első fordulóban pécsi ellenfelét győzte le tussal, majd egy esztergomi lánynál bizonyult jobbnak pontozással. Az utolsó körben technikai tussal győzedelmeskedett, ezzel aranyérmet szerzett.

A versenyen bemutatott teljesítménnyel ismét megerősítette helyét a korosztályos válogatottban. Az ez évi magyar bajnokság lesz az utolsó állomás, melyen végleg eldőlhet, hogy ebben a súlycsoportban ki képviselheti Magyarországot a közelgő korosztályos Eb-n. Az Országos Bajnokságot Abonyban rendezik meg április 27-én.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

Mint azt Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője elárulta még, az iskolai szünet kínálta lehetőséget kihasználva, egy németországi edzőtáborban vett részt tizenöt birkózójuk április 1. és 6. között.

– A Burghausen csapatával már szoros kapcsolatot épített ki egyesületünk, és az elmúlt években több közös programot valósítottunk meg. Az idei edzőtábor célja az országos bajnokságokra történő felkészülés mellett a közösségépítésről, a sportág iránti elkötelezettség mélyítéséről szólt. A gyerekek napi két edzésen vettek részt, ahol a technikai ismereteiket bővíthették és küzdelem közben is tesztelhették felkészültségüket, fizikai képességeiket. A kimerítő foglalkozások mellett, több kulturális programra is jutott idő. A tábor szakmai munkáját Szűcs István a birkózó szakosztály elnöke felügyelte, a szakmai munkát Fehér Krisztián és jómagam irányítottuk.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.