Dunaújváros Hetilap

Szántó Péter személye immár megkerülhetetlen a városi közéletben

doszerk - 2024. április 3. 17:00

Tíz hét, tíz körzet. A végére ért a körzetek bejárásának Pintér Tamás polgármester, utoljára az 1-es választókörzetbe látogatott el a közelmúltban – ahol Szántó Péter önkormányzati képviselővel egyeztették az eredményeket és a jövőbeni terveket. 

Nincs olyan nap, hogy ne látnánk Szántó Pétert a körzetben és nincs olyan dunaújvárosi rendezvény, ahol ne lenne jelen. 

"Erre a tapasztalatra és elhivatottságra nagy szükségünk van…"

Az 1-es körzet képviselője megkerülhetetlen szereplője a városi közéletnek. Pintér Tamás polgármester is ezt emelte ki:
– Egy képviselő, városvezető munkája során a jelenlét az egyik legnagyobb dolog, amit az általa képviselt lakóknak adhat, Péter pedig kiemelkedő ebben a tekintetben. Pontosan tudom, hogy bármikor elérhető akár telefonon, akár személyesen. Gondos gazdaként vigyáz a körzetre, nincs olyan úthiba, sérült kültéri bútor, leszakadt faág, amit ne jelezne azonnal az illetékes hivatali dolgozóknak. A megrendelt munkát pedig nyomon követi, és meggyőződik arról, hogy el is készült. Számomra elképzelhetetlen a városvezetés Péter nélkül. Egész életében a várost szolgálta intézményvezetőként, a kulturális élet kiemelkedő alakjaként, majd pedig képviselőként. Erre a tapasztalatra és elhivatottságra nagy szükségünk van, így nagyon bízom benne, hogy az itt élők júniusban újra képviselőjükké választják Pétert. 

A felújítások és fejlesztések mellett a kulturális értékek védelme is fontos

A mindennapi városüzemeltetési feladatok mellett az utóbbi években számtalan nagyobb fejlesztés is történt az 1-es körzetben. A múlt kedden átadott új kerékpárút-hálózat egy szakasza a körzeten vezet keresztül, ilyen módon is bekapcsolva azt a városi körforgásba. Egy sokkal biztosabb szolgáltatás érdekében az elöregedett távhő vezetékeket is cserélik a Nagy Imre utcában, de Szántó Péter képviselő több eredményt is kiemelt:

– Orvosoltuk a felső Duna-parti gyenge közvilágítást LED-es lámpák kihelyezésével, ezzel a kutyásoknak, sportolóknak is kedveztünk. A kisgyermekek örömére játszótéri eszközöket helyeztünk ki a Muki mozdony mellé, úttestet, járdát újítottunk fel, bővítettük a parkolóhelyeket. Legbüszkébb azonban arra vagyok, hogy immár emléktábla és közterület is emléket állít a Vasmű legendás vezérigazgatójának, Borovszky Ambrusnak és a hagyatékának. Hiszem, hogy nemcsak az épített értékeket kell őriznünk, hanem a kulturális örökségeinket is. 
A bejárás végén Pintér Tamás az elmúlt hetek körzetbejárásainak tapasztalatait is összegezte: 
– Nagyon jó volt minden képviselővel a saját terepén találkozni, élőben is látni minden eredményt és tervet, amiről más esetben inkább az íróasztal mögött egyeztetünk. A legjobban viszont annak örülök, hogy egyikükkel sem tudtunk úgy végigbeszélni egy mondatot, hogy ne köszönt vagy lépett volna oda hozzánk egy-egy lakó, hogy megköszönjön, vagy éppen jelezzen valamit. Ez azt bizonyítja számomra, hogy a "Rajta Újváros!" képviselői együtt élnek a körzetükkel, elérhetők a lakók számára, és a lakók számíthatnak rájuk. Számomra ez az igazi érték.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.