Dunaújváros Hetilap

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

Kölesdi Fanni - 2024. május 15. 15:00

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

A fideszes "hírportál" konkrétumokat nem közölt, helyette a véleményét írta le, e szerint "egy esetleges jogvitában a DVG Zrt. köteles bizonyítani a szabályszerű felmondást, és annak postai dokumentációját. Ez esetben még az is előfordulhat, hogy jelenleg is két szerződés van ugyanarra a helyre érvényben".  
A Dunaonline mindössze egyetlen dokumentumot tudott bemutatni véleményének alátámasztására, egy bérleti szerződést, amelyből azonban éppen az derült ki, hogy a szerződés nem tartalmaz konkrét árusító helyet, tehát értelmetlen a felvetés, hogy két szerződés lenne ugyanarra a helyre. 
A dokumentumból nem derült ki a bérlő személye sem, azt a Dunaonline kitakarta, valószínűleg nem véletlenül, ugyanis a DVG Zrt. tájékoztatásából kiderült: a Dunaonline-nak nyilatkozó Farkas Józseffel a DVG Zrt.-nek nincs és soha nem is volt szerződése, tehát a szerződésről és annak felmondásáról szóló állításai (is) minden alapot nélkülöznek.
A cég közleményében azt írta: sajnálattal értesültünk róla, hogy a dunaújvárosi Fidesz "hírportálja" választási sárdobálásának célpontja ezúttal a DVG Zrt. és az általa üzemeltetett piac lett.
A DVG Zrt. közleményére "Jozsi Jozsef" néven kommentet írt valaki az egyik közösségi oldalon azt állítva, hogy ő Farkas József, amelyben elismerte, hogy sosem volt a nevén az asztal, állítása szerint az felesége, Panci Izabella nevén volt (igaz "Jozsi Jozsef" közösségi oldalán György Izabella szerepel házastársként) ezért egy kommentben kérte a szerződés módosítását. 
Lapunk megkereste a DVG-t, ahol elmondták: facebook komment alapján sajnos nem tudnak szerződést módosítani, főleg ha azt nem is az érintett kéri. Egyben megerősítették azt is: korábban egyetlen árustól sem érkezett panasz a céghez a piac működésével kapcsolatban. 

A piac tetőszerkezetének felújítása és a korábban kivágott fák pótlása egyébként éppen a közelmúltban fejeződött be.

(Archív képünk illusztráció; fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

Árvízhelyzet: a városnál is tart a tetőzés (galériával)

2024. szep. 22.

Éjjel kezdődött a tetőzés városunknál, holnaptól már lassú csökkenés várható – a Szalki-sziget víz alatt, de az ár szerencsére nem okozott komoly gondot a folyam városi szakaszán.

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

A jövőnk vagy zöld, vagy semmilyen

2024. szep. 22.

Egy héten keresztül Dunaújvárosban is kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és a fenntartható közlekedés népszerűsítése, ugyanis idén is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Héthez. Ennek egyik állomása a Városháza téren megrendezett Hivatali Zöld Nap volt.

Istentisztelettel adott hálát a közösség

Istentisztelettel adott hálát a közösség

2024. szep. 21.

Hálaadó istentiszteletet tartott a Dunaújvárosi Református Egyházközösség sikeresen lezárult templomuk felújítása alkalmából. A templom korszerűsítése 180 millió forintos beruházásból valósult meg.

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

KRÉTA rendszer van, csak számítógép nincs

2024. szep. 21.

A Dunaújvárosi Óvoda minden nevelési évet értekezlettel kezd, olyannal, ahová Pintér Tamás polgármester is meghívást kap. Ez idén is így volt, szerdán délelőtt a Lilla közi intézményben tárgyaltak.

DSTV: hétköznapi szükségletek

DSTV: hétköznapi szükségletek

2024. szep. 21.

Mint azt már korábban is említettük, vannak olyan élethelyzetek amikor az embernek sürgősen szüksége van egy szakemberre. Itt ezer és egy dologra gondolhatunk – mi most egy kulcsmásolással és késélezéssel is foglalkozó táska-cipő és más használati tárgyakat javító műhelybe látogattunk el. Hangkép.

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

A helyzet legalább olyan rossz, mint amilyennek látszik: áll a gyár! Hogyan tovább?

2024. szep. 20.

Hétfőn újra demonstráltak a vasműs dolgozók, hiszen a helyzetük, a kilátásaik semmit nem javultak, a gyár tulajdonképpen leállt, nem termel, a legtöbben állásidőn várják a fejleményeket. A Vasas Szakszervezeti Szövetség „Áll a gyár! Hogyan tovább?” – szlogennel rendezett demonstrációt.

90 éves lett Gabi bácsi a játékvezető

90 éves lett Gabi bácsi a játékvezető

2024. szep. 20.

Több mint három évtizedet töltött a sípszó mögött, 90. születésnapját ünnepelte Kovács Gábor József.