A medencék, jakuzzik vízkezelése

doszerk - 2024. május 28. 9:00

A kikapcsolódás központja a családi házakban ma már egyre inkább a kertre tevődik át, itt pedig a sütőhelyek, a kiülők és más pihenési-szórakozási lehetőségek kialakításával járulhatunk hozzá a rekreációhoz. (X)

A medencék és a jakuzzik is sok otthonban megtalálhatók, azonban ezekről mindenképpen tudni kell azt, hogy rendszeres karbantartást igényelnek. A családtagok és a vendégek csak kristálytiszta vízbe mennek be szívesen, ezért a vízminőség biztosítására különös gondot kell fordítani.

Miért kell a vízbe vegyszereket tenni?

A medencék vizében nagyon gyorsan elszaporodnak a baktériumok, mikroorganizmusok, amely ugyanakkor bealgásodhat és zavarossá válhat. Ez nem csupán esztétikai kérdés, hanem egészségügyi is, hiszen egy baktériumokkal teli vízben könnyen kaphatunk különböző fertőzéseket, illetve bőrirritáció is kialakulhat, ezt pedig el kell kerülni! A csome.hu vízkezelő szerei közül többféle megoldást is választhatunk, ezáltal tiszta és egészséges maradhat a medencevíz.

Az oxigénes fertőtlenítés

Tudjuk, hogy sokakat irritál a klór szaga, valamint akár a szemet is csípheti. Oxigénes vízkezelő szer alkalmazásával azonban ezek a káros tulajdonságok teljesen kiküszöbölhetők. Az otthoni medencék esetében éppen ezért sokan választják ezt a lehetőséget, hiszen ez az eljárás teljesen klórmentes. Ha a családban érzékeny bőrűek, kisgyermekek vannak, vagy ha a medence zárt térben helyezkedik el, akkor ezzel a módszerrel el tudjuk kerülni a klór használatát.

A módszer hatékony működése érdekében a víz pH-értékét minden nap mérni kell és pH plusz vagy mínusz szer használatával 7,2-7,5 között kell tartani. Az oxigénes fertőtlenítő jelenléte különböző tesztcsíkok segítségével mérhető, ezáltal az adagoláson is tudunk módosítani, ha szükséges.

A klóros sokkolás

Ezek a porok, tabletták a víz gyors fertőtlenítését végzik el. Nyugodtan bevethetjük a jakuzziknál és a családi medencéknél is, a vízcsere előtti használata pedig még oxigénes fertőtlenítés esetén is ajánlott. Ebben az esetben a klóros termék a medence csőrendszerét is alaposan kitisztítja, majd a friss víznél újra az oxigénes szert használhatjuk.

Ha a folyamatos klóros vízkezelést választjuk, akkor egy költséghatékony és könnyen kivitelezhető megoldásunk lesz a víz tisztán tartására. Nagyobb medencéknél, vagy sok ember által használt fürdőknél is hatékony, mivel nagyon gyorsan pusztítja el a baktériumokat.

Lassan oldódó klórtabletták

Ezek a termékek a klór előnyös tulajdonságait ötvözik az alacsony karbantartási idővel, mivel hosszan tartó, megbízható víztisztaságot garantálnak minimális időbefektetéssel. A tablettából a klór lassan, fokozatosan szabadul fel, így hosszú távon védi a medencevizet. Az elnyújtott hatóanyag-leadás következtében a vízminőség folyamatosan biztosított lesz, ezért családi medencékben vagy közfürdőkben is használható.

A jakuzzinak és a medencének ne csak a beszerzésére fordítsunk figyelmet, hanem folyamatosan ellenőrzött vízminőségre is kell törekedni. Ezek a vegyszerek alkalmasak arra, hogy egészséges, kristálytiszta vízben élvezhessük a nyári napsütést.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Ezek a legjobb készségfejlesztő játékok

Ezek a legjobb készségfejlesztő játékok

2024. szep. 22.

Tegye fel a kezét, aki szeretett gyurmázni! Hát persze, hogy mindenki! Akárcsak a mai gyerekek. Nap mint nap tanulnak valami újat. Egy új szót vagy mozdulatot, míg máskor egy szuper ötlettel rukkolnak elő. (X)

Megtaláltuk a tökéletes reggeliző éttermet a családi rendezvényeknek

Megtaláltuk a tökéletes reggeliző éttermet a családi rendezvényeknek

2024. szep. 22.

A családi rendezvények szervezése sok esetben jelenti azt, hogy találnunk kell egy olyan helyet, ahol lebonyolíthatjuk az eseményt. Általában ezeket a bulikat az éttermek nyitvatartásához igazítjuk, és az esetek többségében ebédet vagy vacsorát tervezünk. (X)

Jegyesfotózás, avagy a legújabb trend hódítása

Jegyesfotózás, avagy a legújabb trend hódítása

2024. szep. 20.

A közös pillanatok megörökítése és a jegyesofózás nem újkeletű dolog, azonban a fotós szakma mégis tartogat számunkra újabb meglepetéseket. Ha jegyespárként szeretnénk néhány igazán sokatmondó fotót magunkról, akkor érdemes alaposan szétnézni, mert a lehetőségek széles tárházát találhatjuk az interneten. (X)

Hogyan válasszunk generálkivitelezőt?

Hogyan válasszunk generálkivitelezőt?

2024. szep. 19.

Építkezésben, lakásfelújításban gondolkozol mostanság? Ha igen, akkor remek hírünk van számodra: mivel a generálkivitelezés megoldást nyújthat az építőipari munkákkal járó kellemetlenségekre, ezért adunk néhány tippet a megfelelő cég kiválasztásához! (X)

Milyen módon segíthet a hajhullás kezelésében a lézer?

Milyen módon segíthet a hajhullás kezelésében a lézer?

2024. szep. 18.

Napjainkban egyre magasabb a hajhullással küzdők száma. Számos okból következhet be hajvesztés, gyakorta például a környezeti hatások, a stressz és a helytelen életmód miatt kezdődik meg a hajhullás.(X)

5 érv a profi weboldal fejlesztése mellett

5 érv a profi weboldal fejlesztése mellett

2024. szep. 17.

A legtöbben még mindig tévesen azt hiszik, hogy mindegy, milyen a weboldal, a lényeg, hogy legyen valami, és itt meg is áll a tervezési folyamat. Míg mások továbbjutnak valamelyest, de kizárólag az érdekli őket, hogy milyen színek domináljanak, és milyen betűtípusokat válasszanak. (X)

Kutyás programok sora: a kemping helyett a Városháza lesz a helyszín!

Kutyás programok sora: a kemping helyett a Városháza lesz a helyszín!

2024. szep. 16.

A kemping területe helyett a Városházán rendez egész napos kutyás programsort a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület szeptember 21-én, szombaton abból az alkalomból, hogy most lettek egyévesek. Várnak minden gazdit és kutyáját, de azokat is, akik csupán szeretik a négylábúak társaságát.