Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

spigott - 2024. május 23. 15:00

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Fadd-Domboriban rendezték meg a sárkányhajósok az idei második megméretését, a 8. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló küzdelmeit május 11-én és 12-én. A viadalon ott volt a dunaújvárosi Dragon Steel SE legénysége is, mely öt korosztályban, összesen tizenegy versenyzővel nevezett a bajnokság küzdelmeire, árulta el érdeklődésünkre az egyesület elnöke, Tóth Edit, akitől azt is megtudtuk, miként szerepeltek a rangos viadalon.

– A versenyt a rendkívül sok nevezés miatt két napon át, hajnaltól naplementéig rendezték meg és volt olyan mezőny, például a senior B férfi kategória, ahol 50 versenyző mérte össze gyorsaságát, de a többi kategóriában is kiemelkedően népes mezőny vágott neki a csatározásoknak. Százötven méteren három versenyzőnk került be a kategóriája hatos döntőjébe, s U24-es női versenyzőnk, Lakatos Adél a nagydöntő hatodik, U18-ban Telekes Ábel szintén a hatodik, míg Tóth Edit senior B korosztályban a negyedik helyet szerezte meg. 1500 méteren az U18-as kategóriában Telekes Ábel a kilencedik, Wizner Dávid a tizedik, Simon Péter a tizenkettedik, míg Lakatos Adél (U24) a kilencedik helyen fejezte be a viadalt. Senior A férfi kategóriában Lakatos Viktor a tizennegyedik, Bíró László a tizenkilencedik helyen végzett, senior B női 1500 méteren Tóth Edit a tizenharmadik, senior B férfiben Illés Zsolt a huszonkilencedik, Horváth Attila negyvenegyedik helyet szerezte meg, míg senior C férfi kategóriában Varga Béla  a kilencedik pozícióban végzett.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Mint azt Tóth Edit elárulta, ugyanitt rendezik meg a tízszemélyes sárkányhajó bajnokságot június 1-jén és 2-án, ám addig is lesz feladata az egyesület tagjainak, akik a Szalki-szigeten mutatják be sportágukat az érdeklődőknek május 26-án tíz és tizenegy óra között.

Az Outrigger Magyar Bajnokságon induló versenyzők névsora: Biró László, Horváth Attila, Illés Zsolt, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, Simon Péter, Telekes Ábel, Tóth Edit, Varga Béla, Wizner Dávid, Wizner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

Tánc vb: remek dunaújvárosi eredmények

2024. jún. 25.

Kiváló eredményekkel zárták a fővárosban megrendezett tánc világbajnokságot a Szent Pantaleimon és a Violin iskola növendékei.

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

U20-as vb: továbbra is hibátlanul

2024. jún. 24.

A veretlenül megvívott csoportkör után a középdöntőt is biztos győzelemmel kezdte a két DKKA-játékossal felálló U20-as női kézilabda válogatott a szkopjei világbajnokságon.

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.