Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

spigott - 2024. május 23. 15:00

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Fadd-Domboriban rendezték meg a sárkányhajósok az idei második megméretését, a 8. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló küzdelmeit május 11-én és 12-én. A viadalon ott volt a dunaújvárosi Dragon Steel SE legénysége is, mely öt korosztályban, összesen tizenegy versenyzővel nevezett a bajnokság küzdelmeire, árulta el érdeklődésünkre az egyesület elnöke, Tóth Edit, akitől azt is megtudtuk, miként szerepeltek a rangos viadalon.

– A versenyt a rendkívül sok nevezés miatt két napon át, hajnaltól naplementéig rendezték meg és volt olyan mezőny, például a senior B férfi kategória, ahol 50 versenyző mérte össze gyorsaságát, de a többi kategóriában is kiemelkedően népes mezőny vágott neki a csatározásoknak. Százötven méteren három versenyzőnk került be a kategóriája hatos döntőjébe, s U24-es női versenyzőnk, Lakatos Adél a nagydöntő hatodik, U18-ban Telekes Ábel szintén a hatodik, míg Tóth Edit senior B korosztályban a negyedik helyet szerezte meg. 1500 méteren az U18-as kategóriában Telekes Ábel a kilencedik, Wizner Dávid a tizedik, Simon Péter a tizenkettedik, míg Lakatos Adél (U24) a kilencedik helyen fejezte be a viadalt. Senior A férfi kategóriában Lakatos Viktor a tizennegyedik, Bíró László a tizenkilencedik helyen végzett, senior B női 1500 méteren Tóth Edit a tizenharmadik, senior B férfiben Illés Zsolt a huszonkilencedik, Horváth Attila negyvenegyedik helyet szerezte meg, míg senior C férfi kategóriában Varga Béla  a kilencedik pozícióban végzett.

Képek forrása: Dragon Steel SE

Mint azt Tóth Edit elárulta, ugyanitt rendezik meg a tízszemélyes sárkányhajó bajnokságot június 1-jén és 2-án, ám addig is lesz feladata az egyesület tagjainak, akik a Szalki-szigeten mutatják be sportágukat az érdeklődőknek május 26-án tíz és tizenegy óra között.

Az Outrigger Magyar Bajnokságon induló versenyzők névsora: Biró László, Horváth Attila, Illés Zsolt, Lakatos Adél, Lakatos Viktor, Simon Péter, Telekes Ábel, Tóth Edit, Varga Béla, Wizner Dávid, Wizner Luca.

A rovat további hírei: Sport

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

DLSZ Tiszteletdíj: idén is várják a jelöléseket

2024. jún. 14.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) idén is június 30-áig várja a DLSZ Tiszteletdíjának jelöltjeit.

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

2024. jún. 13.

Remek versenyzéssel jutott be a kenu kettesek 500 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse a szegedi Európa-bajnokságon.