Hogyan javíts az e-mail marketing eredményeiden? A szegmentálásról röviden

doszerk - 2024. május 25. 8:30

Ha már van egy méretes címlistád, akkor az mindenképpen jelentős plusz bevételt tud neked biztosítani az e-mail marketingen keresztül. (X)

Ha már automatizáltad is a levelek kiküldését, máris javítottál az eredményein. De van még valami, ami megdobhatja ezt: a szegmentálás.

Szegmentálás = csoportosítás

Olyan célzási technikát vezethetsz be a marketingedbe, amivel tetszőleges szempontok szerint a nagy listádat kisebb csoportokra oszthatod. Eldöntheted például, hogy készítesz egy szegmenst azoknak az ügyfeleknek, akik régóta nem vásároltak tőled. Nekik készíthetsz célzottan egy olyan kampányt, amivel ébersztgetheted ezt az alvó réteget. De bármi más is lehet a szegmentálás alapja, ami a vállalkozásod szempontjából fontos. A FunnelFlow szolgáltatásai mindenképpen a segítségedre lesznek!

Mire használhatod a marketingedben?

Egy jól átgondolt lista szegmentálással személyre szabottan tudod megszólítani az ügyfeleidet. Olyan ajánlatokkal és hírekkel tudod megkeresni őket, amik nekik szólnak, és nem bombázod őket olyasmivel, ami nem érdekli őket. Például ha a vállalkozásod több területen is működik, akkor mindenkinek csak az őt érdeklő témáról küldhetsz ajánlatokat.

Miért éri meg használni?

Mivel minden ügyfél csak olyan ajánlatokat és információkat kap, ami nagy valószínűséggel érdekli, szívesebben olvassa az üzeneteidet. Kisebb eséllyel kerülnek spam mappába az e-mailek és kevesebben iratkoznak le. A célzott üzenetek másik előnye, hogy az ajánlatokra sokkal jobb eredményekkel fognak reagálni. Több lesz az ajánlatkérés, nagyobb lehet a kosárérték, több az eladás.

Hogyan csináld?

Az Active Campaign ebben is segítségedre lesz. Először kell egy kis agymunka, végig kell gondolni pár kérdést:

– Mi a cél ezzel?
– Hogyan tudod elérni ezt a célt a szegmentálással?

Például: több visszatérő vásárlót szeretnél. Ha ennek mentén hozol létre szűrőt, akkor érdemes különválasztani azokat az ügyfeleket, akik rendszeresen vásárolnak tőled azoktól, akik csak egyszer vagy sosem vásároltak még. Így könnyedén küldhetsz különböző leveleket a két szegmensnek, különböző üzenettel és ajánlattal.

Ez csak egy példa, ami alapján csoportosíthatod a listádat. Érdemes az ügyfél viselkedése alapján szegmentálni, hiszen ebből derül ki, hogy milyen üzenetekre, milyen platformokon reagál a legjobban, így teljesen személyre szabható az üzenet.

Nem lehet túl korán elkezdeni

Azt gondolhatnánk, hogy a lista szegmentálás a nagyok játéka, de nem így van. Egy kisebb listával is érdemes már a kezdetektől úgy bánni, hogy megfigyeljük a feliratkozók viselkedését, és ezekből próbálunk szabályokat, ismétlődéseket észrevenni.

Ha megvannak ezek, akkor arra a pici listára is személyre szabott üzeneteket és ajánlatokat küldhetünk. Ezzel már korán lett egy elkötelezett, lelkes vásárlói közönségünk, akik szívesen vásárolnak és ajánlanak minket másoknak is.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

2024. jún. 15.

Annak érdekében, hogy a húsipari alapanyagok vágását precízen és biztonságosan lehessen elvégezni, éles szerszámokra, késekre, bárdokra van szükség. (X)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

2024. jún. 14.

Nyárindító kavalkádot szervezett még múlt pénteken délutánra Barta Endre a Római városrészi víztorony mellé. A terület önkormányzati képviselője családi mulatságra invitálta a környék lakóit, akik egészen biztosan jól érezték magukat.

Kertápolás remek eszközökkel

Kertápolás remek eszközökkel

2024. jún. 14.

A kertészkedésben az a nagyon csodálatos, hogy nem igazán hagyja az embert unatkozni a sok-sok tennivaló. Ha valaki igényes és gondozott környezetre vágyik, akkor azért bizony sokat is kell dolgoznia. Ehhez ma már szerencsére remek kerti szerszámok állnak minden szorgos kertész rendelkezésére.

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

2024. jún. 14.

Telt házas, tomboló sikert aratott előadásról tudósít a DSTV összeállítása. A Kultik Moziban volt nagyon hálás a közönség Oszvald Marika és Peller Károly operett műsorának – míg az örökzöldek után Hajdú Balázs humorista szórakoztatta a megjelenteket. Hangkép.