Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

spigott - 2024. május 26. 7:30

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata szombaton este, hogy a 2024/2025-ös szezonban is a csapat játékosa marad Tóth Balázs, így a múlt évben Dunaújvárosba igazolt fiatal hálóőr a második szezonját kezdi meg a DAB színeiben. "Bazsi" a legutóbbi Erste Liga szezon során 27 mérkőzésen lépett jégre és 92%-os védési hatékonyságot tudhatott magáénak, ezzel 9. helyezést ért el a kapusok közötti háziversenyben, egyszer pedig a hét játékosának is megválasztották az Erste Ligában. A vasak között mindig komoly és fókuszált, a magánéletben ellenben derűs és hangadó 25 éves játékos az elmúlt szezonról és a szerződéshosszabbításról is beszélt a DAB honlapján.

– Az elmúlt szezon, habár nem volt épp sikeres globálisan, számodra talán mégis előrelépés volt, hiszen egyszer a hét játékosa is voltál, valamint remek százalékot hoztál össze a bajnokságban.
– Szerencsére Reinissel (a Bikák volt kapusedzője) elsőre megtaláltuk a közös hangot, ráadásul az egész szezonban támogatott. Mindig megbeszéltük a problémákat, ami nekem nagyon sokat segített. Éreztem a bizalmat a csapattársak és az edzők felől is.

– Valamikor tavasz közepén beszéltünk és említetted, hogy itt szeretnéd folytatni. Egy befejezetlen történetnek tekintetted?
– Egy percig sem volt kérdés számomra. Ezért áldoztam fel 20 évet, hogy jégkorongozhassak, hiszen szerelmes vagyok ebbe a sportba, s nem engedhetem, hogy így és most legyen vége. Szerintem Soma remekül össze fogja szedni a csapatot. Bízom benne és pozitívan állok a jövő évi szezonhoz.

Képek forrása: DAB

– Most már bizonyossá vált, hogy Sági Máté lesz csapatunk másik kapusa. Milyen viszonyban vagytok egymással?
– Mátéval már védtünk együtt a Vasasban és a Győrben is, jól ismerjük egymást. Sosem volt feszültség közöttünk és úgy gondolom egy jó versenyhelyzet fog kettőnk között kialakulni a csapaton belül. Mondhatjuk boostolni fogjuk egymást.

– Mik az elvárásaid magaddal és a csapattal szemben is?
– Szeretném, ha az új csapat a múlt évinél sokkal többet és sokkal alázatosabban dolgozna. Fontos lenne, hogy az összetartás is maximálisan működjön. Magammal szemben pedig abszolút a maximumra törekszem. Szeretnék minél többet jégen lenni és tenni a sikerekért.

– Ígérgetni nem fogunk, nem is kérlek erre, viszont biztosan van pár gondolatod a szurkolók számára.
– Nagyon szeretem a dunaújvárosi szurkolókat. Számomra mindig kiváló érzés, ha hazai pályán védhetek. Igen, tudjuk, hogy a múlt szezon nagyon nem úgy sikerült, mint ahogy vártuk és ahogy szerettük volna, de idén, ahogy látom egy teljesen új rendszert próbálunk ki a csapatnál, ami talán a szurkolók számára is bizakodásra adhat majd okot. Az edzői stáb ezen dolgozik és velük kapcsolatban csak jó megérzéseim vannak.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.