Kinyitott az élményfürdő, változatlan árakkal!

Fábos Zsolt - 2024. május 23. 18:30

Belül rend és tisztaságillat, kívül kristálytiszta és meleg víz, ápolt és gyönyörű zöld környezet. Ráadásul a pénztárnál sem lepődünk meg, a tavalyi árakon nyitott az élményfürdő. Állítólag még a büfé sem emelt árakat. Tehát minden változatlan, újra várja a vendégeket a népszerű rekreációs bázis!

Vannak olyan helyek, ahol jó érzés végigsétálni, ahol az ember azt érzi, hogy a lelkéig hatnak a különböző benyomások. 

Napi 2 millió forintba kerül a fenntartás

Lehet, hogy nem is tudja pontosan megfogalmazni, hogy miért, de jó! Valami ilyen érzést ad a dunaújvárosi élményfürdő. Igaz (és most leszünk kicsit ünneprontóak) ezért a fürdős élményért napi 2 millió forintot fizet önkormányzatunk. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármestert a nyitás körülményeiről kérdeztük:
–  Május 17-én kinyitottuk az élményfürdőt, elkészültünk mindennel amit terveztünk, felújítottuk a nem működő élményelemeket, minden medencénk üzemel és várunk mindenkit szeretettel, a tavalyi áron. Hiába volt áremelkedés, hiába volt infláció, tartottuk az árakat. Ár-érték arányt tekintve Magyarország legjobb fürdőjéről beszélünk. Az volt a szándékunk, hogy megfizethető szolgáltatást tudjunk biztosítani. Felemelhettük volna az egekbe az árakat, de ezzel elveszítettünk volna egy csomó embert. Nem ez volt a szándékunk. Nagyon nem.
Mezei Zsolt szerint az élményfürdő fenntartása napi 2 millió forintba kerül. A sok költség közül a legnagyobb az, hogy a vizet melegíteni kell, ami óriási összeg. Nem elvárás, hogy nyereséget termeljen a fürdő, nem is tudna, talán eredetileg sem ezért épült, de a működtetése és finanszírozása az önkormányzat feladata.  Ez is egy szórakozási, kikapcsolódási lehetőség, amit érdemes és kell is támogatni. Az a működtetési forma, hogy tavasztól őszig tartjuk nyitva – Mezei Zsolt szerint vállalható.

Június 15-én nyit a szabadstrand

Őszintén szólva nem lehet okunk panaszra. A nyári forróságban uszoda, élményfürdő, vagy szabadstrand hármasából választhatunk, ha vizes felüdülésre vágynánk. Mindenki eldöntheti mit szeretne, mi jön be neki leginkább. A szabadstrand körülményeiről Mezei Zsolt adott tájékoztatást:
– Itt vagyunk május vége felé és azt mondhatom, hogy lassan kész vagyunk mindennel a szabadstrand környezetében is, amit június 15-én nyitunk hivatalosan. Napozni nyilván most is lehet, de vízbe menni még nem szabad, bár mondjuk nem is lehet túl meleg. Június 15-től viszont már naponta ott lesznek az úszómesterek, a vízimentő, rendszeresen vízmintát elemzünk. A szabadstrand egy különleges helyszín, szerintem nem is kell senkinek sem ajánlani, külön bemutatni, mert mindenki ismeri. Ráadásul a Szalki-sziget egy teljesen új arcát mutatja már, mint néhány évvel ezelőtt. Rendezett, ápolt környezet van, kulturált mosdók, wc-k vannak, büfé van, felújítottuk a padokat, egy új hintát is kihelyeztünk. És az idén már mindenféle nehézség nélkül kerékpárral is le tudunk tekerni a szigetre. Szóval jó hely a szabadstrand.
Azzal kezdtük ezt a témát, hogy vannak helyek, amelyek megérintik az ember lelkét és már a puszta látványuk is örömet szerez. Jó ott időt tölteni, jó ott lenni. Nos, valami ilyen hely a Szalki-sziget is, és a szabadstrand is.

Ráadásul a miénk, nem kell utazni érte és még ingyen is van. Menjünk tehát, örömmel!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)

Mire jó az impulzusrelé?

Mire jó az impulzusrelé?

2024. jún. 23.

Az impulzusrelé egy laikusok által kevésbé ismert elektromos eszköz, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják, tudtukon kívül is. Fő funkciója, hogy az áramkört bizonyos időre bekapcsolja impulzusok segítségével, azaz tulajdonképpen egy kapcsolófajtaként tekinthetünk rá, ami ideiglenesen bekapcsol egy gépet vagy egy elektromos rendszert, majd egy adott idő elteltével visszaállítja a korábbi állapotába (adott esetben kikapcsolja). (X)