Kinyitott az élményfürdő, változatlan árakkal!

Fábos Zsolt - 2024. május 23. 18:30

Belül rend és tisztaságillat, kívül kristálytiszta és meleg víz, ápolt és gyönyörű zöld környezet. Ráadásul a pénztárnál sem lepődünk meg, a tavalyi árakon nyitott az élményfürdő. Állítólag még a büfé sem emelt árakat. Tehát minden változatlan, újra várja a vendégeket a népszerű rekreációs bázis!

Vannak olyan helyek, ahol jó érzés végigsétálni, ahol az ember azt érzi, hogy a lelkéig hatnak a különböző benyomások. 

Napi 2 millió forintba kerül a fenntartás

Lehet, hogy nem is tudja pontosan megfogalmazni, hogy miért, de jó! Valami ilyen érzést ad a dunaújvárosi élményfürdő. Igaz (és most leszünk kicsit ünneprontóak) ezért a fürdős élményért napi 2 millió forintot fizet önkormányzatunk. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármestert a nyitás körülményeiről kérdeztük:
–  Május 17-én kinyitottuk az élményfürdőt, elkészültünk mindennel amit terveztünk, felújítottuk a nem működő élményelemeket, minden medencénk üzemel és várunk mindenkit szeretettel, a tavalyi áron. Hiába volt áremelkedés, hiába volt infláció, tartottuk az árakat. Ár-érték arányt tekintve Magyarország legjobb fürdőjéről beszélünk. Az volt a szándékunk, hogy megfizethető szolgáltatást tudjunk biztosítani. Felemelhettük volna az egekbe az árakat, de ezzel elveszítettünk volna egy csomó embert. Nem ez volt a szándékunk. Nagyon nem.
Mezei Zsolt szerint az élményfürdő fenntartása napi 2 millió forintba kerül. A sok költség közül a legnagyobb az, hogy a vizet melegíteni kell, ami óriási összeg. Nem elvárás, hogy nyereséget termeljen a fürdő, nem is tudna, talán eredetileg sem ezért épült, de a működtetése és finanszírozása az önkormányzat feladata.  Ez is egy szórakozási, kikapcsolódási lehetőség, amit érdemes és kell is támogatni. Az a működtetési forma, hogy tavasztól őszig tartjuk nyitva – Mezei Zsolt szerint vállalható.

Június 15-én nyit a szabadstrand

Őszintén szólva nem lehet okunk panaszra. A nyári forróságban uszoda, élményfürdő, vagy szabadstrand hármasából választhatunk, ha vizes felüdülésre vágynánk. Mindenki eldöntheti mit szeretne, mi jön be neki leginkább. A szabadstrand körülményeiről Mezei Zsolt adott tájékoztatást:
– Itt vagyunk május vége felé és azt mondhatom, hogy lassan kész vagyunk mindennel a szabadstrand környezetében is, amit június 15-én nyitunk hivatalosan. Napozni nyilván most is lehet, de vízbe menni még nem szabad, bár mondjuk nem is lehet túl meleg. Június 15-től viszont már naponta ott lesznek az úszómesterek, a vízimentő, rendszeresen vízmintát elemzünk. A szabadstrand egy különleges helyszín, szerintem nem is kell senkinek sem ajánlani, külön bemutatni, mert mindenki ismeri. Ráadásul a Szalki-sziget egy teljesen új arcát mutatja már, mint néhány évvel ezelőtt. Rendezett, ápolt környezet van, kulturált mosdók, wc-k vannak, büfé van, felújítottuk a padokat, egy új hintát is kihelyeztünk. És az idén már mindenféle nehézség nélkül kerékpárral is le tudunk tekerni a szigetre. Szóval jó hely a szabadstrand.
Azzal kezdtük ezt a témát, hogy vannak helyek, amelyek megérintik az ember lelkét és már a puszta látványuk is örömet szerez. Jó ott időt tölteni, jó ott lenni. Nos, valami ilyen hely a Szalki-sziget is, és a szabadstrand is.

Ráadásul a miénk, nem kell utazni érte és még ingyen is van. Menjünk tehát, örömmel!

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

Lendülj formába különleges kezelések segítségével!

2024. jún. 16.

Hölgyként jellemzően nyitottak vagyunk különféle szépségápolási és alakformálási praktikákra, amelyek segítenek feldobni a megjelenésünket és pozitív hatást gyakorolnak az összképre. (X)

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

DSTV: épül a játszótér az iskolaudvaron

2024. jún. 16.

Új közösségi színtér születik a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. A közelmúltban rendezett jótékonysági bál bevételét játszótér építésére fordítják – már javában tart az eszközök telepítése az intézmény udvarán. Hangkép.

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

2024. jún. 15.

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

A húsipari vágóeszközök élezésének legújabb eszközei

2024. jún. 15.

Annak érdekében, hogy a húsipari alapanyagok vágását precízen és biztonságosan lehessen elvégezni, éles szerszámokra, késekre, bárdokra van szükség. (X)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

Csillagok, Párizs és muzsika a Rómain – sikeres volt forgatag (galériával)

2024. jún. 14.

Nyárindító kavalkádot szervezett még múlt pénteken délutánra Barta Endre a Római városrészi víztorony mellé. A terület önkormányzati képviselője családi mulatságra invitálta a környék lakóit, akik egészen biztosan jól érezték magukat.

Kertápolás remek eszközökkel

Kertápolás remek eszközökkel

2024. jún. 14.

A kertészkedésben az a nagyon csodálatos, hogy nem igazán hagyja az embert unatkozni a sok-sok tennivaló. Ha valaki igényes és gondozott környezetre vágyik, akkor azért bizony sokat is kell dolgoznia. Ehhez ma már szerencsére remek kerti szerszámok állnak minden szorgos kertész rendelkezésére.

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

DSTV: operett-örökzöldek a Kultik Moziban

2024. jún. 14.

Telt házas, tomboló sikert aratott előadásról tudósít a DSTV összeállítása. A Kultik Moziban volt nagyon hálás a közönség Oszvald Marika és Peller Károly operett műsorának – míg az örökzöldek után Hajdú Balázs humorista szórakoztatta a megjelenteket. Hangkép.