Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

MIKRO Fesztivál: nívós felhozatal idén is

Kölesdi Fanni - 2024. május 31. 11:00

Immár harmadik éve a szezon egyik legjobban várt eseménye a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza életében a MIKRO Fesztivál. Előadásözön egy héten át, a műfaj rajongóinak legnagyobb örömére!

A Bartók Kamaraszínházban és annak honlapján elérhetőek a MIKRO Fesztivál szóróanyagai, amelyekben részletes tájékoztatást kaphatnak a leendő látogatók a tervezett előadásokról. Ami a lényeg, hogy három helyszínen, összesen 11 felnőtt és több gyermekeknek szóló előadással készülnek. Mint azt megszokhattuk, az ország minden tájáról érkeznek ide, a Bartók színház színpadára vendégelőadók és előadások.
Pintér Tamás polgármester is szívvel ajánlja a kultúrakedvelőknek a programsorozatot:
– Én is rendszeres vendége vagyok a fesztiválnak, minden évben Őze Áron igazgató tanácsaira hallgatok, hogy melyik előadásokra menjek el feltétlenül. Még sosem csalódtam az ajánlásaiban, de van egy olyan gyanúm, hogy még neki is nehéz tanácsot adnia, mert nagyon magas színvonalú kínálattal várnak minket minden évben. Gyorsan fogynak a jegyek, egyes előadások már teltházasak, így arra biztatok mindenkit, hogy ne késlekedjenek sokáig, és csapjanak le a még hozzáférhető jegyekre!

A MIKRO Fesztivál teljes programja az alábbi összeállításban olvasható!

(Címlap- és nyitókép: Végh Zoltán; belső oldali plakát: bartokszinhaz.hu)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

Szép évadzáró a Dunaújvárosi Vegyeskarral (galériával)

2024. jún. 21.

Remek repertoárral lepte meg, szép előadással varázsolta el a kórusmuzsika szerelmeseit a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az évadzáró hangversenynek az Intercisa Múzeum immár befedett kertje adott otthont múlt szombaton – a koncert megérdemelten aratott nagy tapsokat.

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

Móricz 70: csodás gálákkal koronáztak (galériával)

2024. jún. 21.

Három, egyaránt teltházas gálával búcsúzott a jubileumi tanévtől az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. A monstre műsoroknak a Bartók színházterme adott otthont múlt csütörtökön, pénteken és szombaton. Csodás élmény az emlékezetes év végén!

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

DSTV: tárlatvezetés a kúriában

2024. jún. 21.

Komoly érdeklődés övezi a Mondbach-kúria kiállításait, derül ki a DSTV összegzéséből. A felújított épületegyüttes a közelmúltban különleges meglepetéssel várta a vendégeket – a Pentelei Molnár János műveiből válogatott tárlat új kincsekkel bővült. Hangkép.

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

Gazdag lesz a Múzeumok Éjszakája – idén is több helyszínen!

2024. jún. 20.

Folytatódik a népszerű kulturális és közösségi sorozat, városunkban az Intercisa Múzeum és a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) készül különleges programokkal szombaton. Minden program nyitott és ingyenesen látogatható – mindenkit szeretettel várnak!

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

ICA-D: rangos kurátori díjat kapott Deák Nóra

2024. jún. 19.

A januári AICA-díjat követően a második rangos művészeti elismerést érdemelte a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D): Deák Nóra nyerte a második Jerger Krisztina-díjat – mégpedig Gróf Ferenc Beleértve a holdat és más égitesteket című kiállításáért. Gratulálunk!

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.