Öten hajtanak egy helyért

spigott - 2024. május 25. 14:00

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Kép: DO-archív

Nem tudott bravúrt elérni a bajnokság legutóbbi fordulójában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely a listavezető Szentlőrinc SE vendégeként lépett pályára, s szenvedett 3-0-s vereséget úgy, hogy bő fél órát emberhátrányban kellett játszania. A vereség egyben azt is jelentette, hogy labdarúgóink maradtak a tabella utolsó, tizenhatodik helyén, s bár így is maradt esélyük arra, hogy meghosszabbítsák tagságukat az NB III-ban, sorsuk már nem a saját kezükben van.

Dobos Barna alakulata a pontvadászat utolsó fordulójában a vele azonos pontszámmal álló PTE-EPAC gárdáját látja vendégül a stadionban vasárnap délután öt órától, s az életben maradáshoz mindenképpen nyernie kell. Emellett azonban arra is szükség lenne, hogy a Mohács, a Szekszárd és a Fehérvár II. se tudjon három pontot szerezni, s a három csapat közül talán a Mohács van a legnehezebb helyzetben, ugyanis a bajnoki címre hajtó Szentlőrinc ellen lép pályára.

A Szekszárd és a Fehérvár II. játékosai viszont egymás ellen öltenek szerelést vasárnap délután öt órától, s a DFC bennmaradásához egyik gárda sem hagyhatja el győztesen a pályát. Visszatérve a mieink meccsére, mivel a pécsieknek is csak a győzelem jelenthet életben maradást, nagyon izgalmas összecsapásra számíthatnak azok, akik kilátogatnak a stadionba vasárnap délután öt órától.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.