Súlyosbítást kért a főügyészség a kislányt szexuálisan bántalmazó férfira

Öcaline - 2024. május 30. 10:30

Borzalmas bűncselekményt követett el, felesége unokáját éveken át molesztálta az a férfi, akinek ügyében súlyosbításért fellebbezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség. Áldozata csak 10 éves volt, amikor először letámadta, értesült a DO.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a vádlott büntetésének a súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy 10 éves kislány volt az áldozat, erősítette meg a főügyészség közleménye. Az összegzés borzalmas sorozatot tár fel: az ítélet szerint a vádlott a 2008 júliusában született sértett nagymamájának a férje volt. A kislány sokat tartózkodott náluk a dunaújvárosi lakásukban, a vádlott és a gyermek között jó kapcsolat volt, sok időt töltöttek kettesben. 
A férfi ezt kihasználva 2018. évtől rendszeresen szexuális cselekményt végzett a sértettel. Különböző jutalmakat ígért és adott is neki, hogy ezt hagyja, illetve, hogy ne beszéljen senkinek erről. Miután a kislány nagyobb lett, egyre jobban zavarta a vádlott viselkedése, ezért többször rászólt, hogy hagyja abba, aminek az általa papának szólított vádlott nem tett eleget. A rettentő sorozat 2021 februárjáig tartott, a kislány a traumatikus hatások miatt az iskolában elsírta magát, majd az iskolapszichológusnak beszámolt a vele történtekről. 
Édesanyja másnap feljelentést tett a rendőrségen, a vizsgálat nyomán a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte, 10 évre eltiltotta a közügyektől, illetve végleges hatállyal bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, emellett kötelezte 1,7 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.
Az ítélet ellen az ügyész súlyosbítás, a vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott az erkölcsi és a jogi szabályokat is megszegte az éveken keresztül elkövetett bűncselekményekkel, ami a kislány érzelmi fejlődésében sérülést okozott – ezért indokolt a súlyosabb büntetés kiszabása.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik – a végeredményről is beszámolunk majd.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

Súlyosan bántalmaztak két férfit – vádat emeltek ellenük

2024. jún. 21.

Előbb szóváltás, majd perpatvar, a vége súlyos sérülés – két támadó és két sértett, a vádemelés vége felfüggesztett börtönbüntetés lehet, értesült a DO.

DSTV: az eltűntek nyomában

DSTV: az eltűntek nyomában

2024. jún. 19.

Rendszeresen adunk hírt az eltűnt személyekkel kapcsolatos rendőrségi felhívásokról – ezúttal a téma hátterét és az esetleges lakossági, hozzátartozói teendőket boncolgatja a DSTV összeállítása. A "nyomozást" természetesen most is a dunaújvárosi kapitányság koordinálja. Hangkép.

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

Késsel féltett szerelmet a fenyegetőző lovag...

2024. jún. 18.

... csakhogy a lovagok kora már a múlté – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emeltek vádat ellene. Ráadásul előtte ütött is, előbb egyszer, aztán még kétszer, értesült a DO.

Itt az idei év első hőségriasztása –  és rögtön a legmagasabb!

Itt az idei év első hőségriasztása – és rögtön a legmagasabb!

2024. jún. 18.

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától szombaton éjfélig, áll a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében. F O L Y A D É K B E V I T E L!!!

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben

Egy nap alatt két veszélyhelyzet az élményfürdőben

2024. jún. 16.

Két rendkívüli esemény történt a dunaújvárosi rekreációs bázison szombaton – délután egy kamaszt kellett kimenteni, kora este egy idősebb hölgy lett rosszul. A gyors beavatkozás életet mentett mindkét esetben, nagy köszönet jár minden segítőnek.

Eltűnt, keresik Fogas Tibornét (FRISSÍTVE)

Eltűnt, keresik Fogas Tibornét (FRISSÍTVE)

2024. jún. 15.

A dunaújvárosi rendőrök fordultak felhívással a nyilvánossághoz a 68 éves asszony eltűnése ügyében. Már egy megosztás is segíthet, hogy megtalálják! (FRISSÍTVE)

Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak

Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak

2024. jún. 12.

Több szúrással vett elégtételt volt felesége élettársán az 54 éves gyanúsított Beloianniszban még múlt csütörtökön. A megtámadott férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, értesült a DO.