Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

doszerk - 2024. június 30. 17:39

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kép forrása: MATSZ

Mint arról a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) beszámolt, a DKSE Európa-bajnok tornásza első számú tartalékként várta vasárnapot, az utolsó pillanatban pedig döntőbe jutott, mivel portugál vetélytársa lemondta a felemáskorlát finálét, így az olimpiai kvótáért küzdő Székely Zója mellett Kovács Zsófia is bemutathatta gyakorlatát a legjobbak között a bukaresti RomGym Trophy-n.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy az utolsó pillanatban, teljesen váratlanul érte a versenyzőket az új helyzet.
"Zsófinak még versenydressze sem volt, így a társai segítettek neki ebben. Ennek ellenére Kovács Zsófia végül ezüstérmes lett, 14.200 pontot szerezve. Székely Zója kisebb hibával 12.600 pontot gyűjtött. Kettejük különversenyének kiírása úgy szólt, hogy aki a két nap alatt a magasabb pontszámot éri el, az nyer. Zója a selejtezőben 14.050 pontot ért el. Nekem az a dolgom, hogy a hivatalos jegyzőkönyveket beterjesszem az elnökség elé kedden, ahol döntés születik az olimpiai kvótáról." – mondta Draskóczy Imre, aki beszámolt arról is, hogy ugráson Péter Sára ezüstérmet, Bácskay Csenge pedig bronzérmet szerzett.
"A harmadik olimpiai kvótásunk Czifra Bettina Lili vasárnap tisztább, szebb gyakorlatokkal rukkolt elő gerendán és talajon, úgyhogy a mai nappal elégedett voltam a teljesítményével." – zárta értékelőjét a szövetségi kapitány.

A férfi mezőnyben Mészáros Krisztofer négy szeren jutott döntőbe. A párizsi olimpiára készülő tornász lólengésben és korláton aranyérmes lett, míg nyújtón és gyűrűn negyedikként zárt. Szűcs Róbert, a férfiak vezetőedzője elmondta, hasznos versenyen van túl Mészáros Krisztofer. "Ez volt egyben a párizsi játékok előtti utolsó megmérettetés. Felkészülésben ott tart, ahol most lennie kell. A hibákat még kijavítjuk a kiutazásig, aztán következhet az olimpia" – mondta Szűcs Róbert.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

2024. júl. 02.

Az utánpótlás csapatainak teljesítményével folytatódik a DKKA szezonértékelője. Ez alkalommal Vertig Csaba beszélt a fiatalok eredményeiről. Hangkép.

Négy kupaérem Sukoróról

Négy kupaérem Sukoróról

2024. júl. 02.

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE ifjú kajak-kenusai a Sukorón megrendezett Magyar Kupa küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Második hely a Thetis Kupán

Második hely a Thetis Kupán

2024. júl. 01.

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.