Garázsvásár és véradás Újtelepen

Öcaline - 2024. június 11. 16:00

44 árusítóhely csalogatja a kincsvadászokat, a közösségi kezdeményezés mellé a Magyar Vöröskereszt helyi csapatával közös véradási alkalmat is szervez a Városvédők Újtelepért Egyesület június 15-én, szombaton. Mindenkit várnak mindkét alkalomra!

Folytatják az elmúlt években népszerűvé vált közösségi kincsvadászatot, újra megrendezi a Garázsvásár sokadalmát a Városvédők Újtelepért Egyesület. A következő alkalomra június 15-én, szombaton várják a kincsvadászokat. A kínálat az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan nagyon gazdagnak és változatosnak ígérkezik, a részletekről Nyári Ica, az egyesület alelnöke számolt be:
– Lesznek visszatérő árusító pontok és új belépők, jelen állás szerint a Garázsvásáron egészen pontosan 44 portát kereshetnek fel a kincsvadászok. Ezúttal is igyekszünk jó házigazdaként segíteni, a Vak Bottyán és a Móra Ferenc utca sarkán folyamatosan üzemel az Infopont, ahol friss kürtőskalács és finom kávé is csalogat, de emellett tételes címlistát is kapnak az érdeklődők. 
A 10 órától 16 óráig tartó kincsvadászat mellett még egy különleges alkalomra készül az egyesület: a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével közösen véradást szerveznek az egyesület székházában (szintén a Vak Bottyán utca és a Móra Ferenc utca sarkán). Az önkénteseket délelőtt 10-től 14 óráig várják, a két alkalom bátran összekapcsolható, azt viszont kérik, hogy a véradáshoz szükséges iratokat (fényképes igazolvány, TAJ-kártya) minden véradó vigyen magával!

A program természetesen nyitott – minkét alkalomra szeretettel várnak mindenkit!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

2024. jún. 19.

Színes és változatos kínálattal, rengeteg gyerekprogrammal és de pláne sok-sok muzsikával csalogatja a városlakókat a Vasmű útra a Resti Családi Napok eseménysorozata. Irány a flaszter szombaton és vasárnap – itt a tételes program!
 

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

2024. jún. 19.

A gombelemek éppúgy a mindennapok részét képezik, mint a nagyobb társaik, a felhasználók általában mégis kevesebb ismerettel rendelkeznek ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Ennek magyarázatára szolgál az a tény, hogy jellemzően ezeket az elemeket sokkal ritkábban kell cserélni, mint például egy ceruzaelemet. (X)

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

2024. jún. 18.

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

2024. jún. 18.

Látványos és szórakoztató műsort indított útjára idén is a Donnert Nagycirkusz csapata. Az országjáró előadássorozat állomása lesz Dunaújváros, csütörtöktől tíz napon keresztül jeles művészek szórakoztatják majd a közönséget. 

Milyen növényvédő szerek kaphatók manapság?

Milyen növényvédő szerek kaphatók manapság?

2024. jún. 18.

Az ember által termesztett haszonnövényeket előszeretettel támadják meg különféle rovarok, kártevők, de különféle betegségek is veszélyt jelentenek rájuk. Ezekkel szemben érdemes védekezni, máskülönben a termény egy része könnyen oda lehet. (X)

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

2024. jún. 17.

A redőnyök piacán az egyik legmagasabb minőséget az alumínium típusok képviselik. Nemcsak kiváló hőszigetelők, hanem a külső hangokat is tökéletesen kizárhatjuk velük. Mivel távirányítóval is működtethetők, abszolút kényelmes megoldás jelentenek bárhol, bármikor. Okosotthon esetén pedig igazi főnyeremény egy aluárnyékoló, hiszen fényre is be lehet állítani az üzemelését.