Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

spigott - 2024. június 28. 7:30

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

A DLSZ Arénában rendezték meg városi kispályás labdarúgók 22. Dunaújváros Kupájának helyosztóit csütörtökön este.

A nap első meccsén a Campus osztályú Szil-Ker Ablak és a B.T. Mirage gárdája mérte össze egymással erejét a bronzéremért, s bár az "ablakosok kezdtek" valamivel jobban, 1-0-s vezetésük után a Mirage sorozatban háromszor is bevette kapujukat a 15. és a 22. perc között, így a félidei szünetre már utóbbi vonulhatott 3-1-es vezetéssel. A fordulást követően viszont jelentősen feljavult a Szil-Ker, mely a 0-3-as sorozatra egy 3-0-s etappal válaszolt, így nemcsak egyenlített, hanem fordítani is tudott, s végül 4-3-as sikerrel szerezte meg a sorozat harmadik helyét.

A fináléban az St Solar osztály csapatai, a Kemi-Ker Kft. és a Jóbarátok Ködi Generál játékosai öltöttek szerelést, s vívtak a döntőhöz méltó nagy csatát. Az első felvonásban hajrájáig jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de az utolsó percekre felpörögtek az események, mert Vámosi Róbert kétszer is bevette a Kemi-Ker kapuját, ám mivel két találata közt Markó Renátó is betalált, bőven ígért még izgalmakat a második huszonöt perc (1-2).

A második felvonásban átvette az irányítást a Kemi-Ker, melynek erőfeszítésit siker is koronázta, mert a 42. percben Tóth Levente egalizált, s mivel a hátralévő időben nem született újabb találta, jöhetett a hosszabbítás (2-2). Melynek második öt percében előbb Mazán Balázs juttatta vezetéshez a Jóbarátokat, majd nem sokkal később Vámosi már mesterhármasnak örülhetett, így a Ködi gárdája végül 4-2-es győzelemmel szerezte meg a Dunaújváros Kupa idei kiírásának aranyérmét, amiért természetesen jár a gratuláció a csapat tagjainak.

Végh Zoltán felvételei

Dunaújváros Kupa, helyosztók
A III. helyért – Szil-Ker Ablak (II.) – B.T. Mirage (II.) 4-3 (1-3)
Az I. helyért – Kemi-Ker Kft. (I.) – Jóbarátok Ködi Generál (I.) 2-4 (1-2) – hosszabbítás után

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.