Indulhat a DKKA az élvonalban

spigott - 2024. június 13. 7:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is megkapta az indulási jogot az NB I-es pontvadászat 2024/2025-ös szezonjára.

Főoldali és belső kép forrása: DO-archív

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) első fokon meghozta döntését a 2024/2025-ös idényre beadott klublicenc-kérelmekkel kapcsolatban, derült ki a szövetség honlapján megjelent hivatalos közleményből. Melyből kiderült, hogy a következő idényre összesen tizennégy csapat adta be kérelmét a felnőtt NB I-es bajnokságra, s köztük volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely megkapta a klublicencet, így a Kohász kézilabdázói a következő idényben is az élvonalban szerepelnek majd.

A mieinken kívül a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE, a Moyra-Budaörs Handball, a Praktiker-Vác, a DVSC SCHAEFFLER, az Esztergomi Vitézek, az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Győri Audi ETO KC, az Alba Fehérvár KC, a Motherson Mosonmagyaróvári KC, az MTK Budapest, a Szombathelyi KKA, a Kisvárda Master Good SE és a Vasas SC vehet részt az NB I-es küzdelmek következő kiírásában, s bár a NEKA, valamint a Kozármisleny is megkapták NB I-es licencüket, ők a 2023/2024-es bajnoki helyezésük alapján az NB I/B-ben szerepelhetnek a 2024/2025-ös szezonban.

A klublicencekkel kapcsolatos döntés mellett a 2024/2025-ös versenykiírást is nyilvánosságra hozta a Magyar Kézilabda Szövetség, s mint azt megtudtuk, a hölgyek mezőnyében huszonhat fordulót követően alakul ki a végeredmény. Az NB I-es bajnokságok nevezési határideje 2024. július 22-e, a sorsolást július 24-én tartják.

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.