Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

doszerk - 2024. június 30. 7:30

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ-archív

Mint az a Magyar Torna Szövetség közleményéből kiderült, Székely Zója másodikként döntőbe jutott felemáskorláton a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n. Ugyanezen a szeren a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófia első számú tartalékként végzett a román fővárosban. Rajtuk kívül a nőknél Bácskay Csenge, Czifra Bettina Lili és Péter Sára is indult Bukarestben.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya elmondta, hogy Székely Zója magabiztos versenyzéssel lett finalista, míg Kovács Zsófia teljesítményén meglátszott a hosszú kihagyás. - Zója 14.05-tel végzett, Zsófi több rontás után 10.6-tal zárt, első számú tartalékként. A holnapi döntő után fogom véglegesíteni javaslatomat az elnökség felé az olimpiai kvótára vonatkozóan.

Magyarországnak van egy országkvótája a nőknél, ezért Székely Zója és Kovács Zsófia szállt harcba.

Draskóczy Imre értékelte a két olimpikon teljesítményét is.
- Bácskay Csenge ugráson lett döntős, kisebb pontatlansággal, Czifra Bettina Lili teljesítményével nem voltam megelégedve, bár finálés lett gerendán és talajon is. Remélem a döntőben tisztább gyakorlatokat látunk tőle. Ugráson indult Péter Sára is, aki jó teljesítménnyel döntőbe jutott.

A férfi mezőnyben a párizsi olimpiára készülő Mészáros Krisztofer négy szerrel került döntőbe. „Krisztofer korláton és lovon első, nyújtón harmadik, gyűrűn pedig hatodik helyen lett finalista. Az utolsó simításokat végezzük Párizs előtt, így nagyon fontos a bukaresti versenyen a tapasztalatszerzés” – összegzett Szűcs Róbert, a férfi tornászok vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Négy kupaérem Sukoróról

Négy kupaérem Sukoróról

2024. júl. 02.

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE ifjú kajak-kenusai a Sukorón megrendezett Magyar Kupa küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Második hely a Thetis Kupán

Második hely a Thetis Kupán

2024. júl. 01.

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Ezüstös juniorok

Ezüstös juniorok

2024. júl. 01.

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.