Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

doszerk - 2024. június 18. 15:00

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Az agrár létesítmények esetén az alapvető, valamennyi szigeteléssel szemben támasztott követelmények, mint a tartósság és az időjárásállóság mellett speciális igények is felmerülnek. A hatékony működés, optimális körülmények biztosítása érdekében szükség van a hőszigetelés mellett vízszigetelésre és párazárásra, továbbá arra, hogy a szigetelőanyag könnyen telepíthető, karbantartható és tisztítható legyen. Létezik olyan anyag, amely minderre megoldást nyújt, ez a szórt purhab szigetelés a Rapidszigeteléstől. Tarts velünk, és ismerd meg ezt a nagyszerű anyagot!

Miért fontos a szigetelés?

Energetikailag korszerű épületekre a mezőgazdaságban is szükség van az energiahatékonyság és a fenntarthatóság, az olcsóbb üzemeltetés biztosítása érdekében. A szigetelés egy elsődleges szempont, hiszen az épületek hővesztesége jelentős, ugyanakkor jól meghatározható, hogy mely szerkezetek esetén szükséges elvégezni, illetve a megtérülése is kedvezőbb lehet, mint a megújuló energiákra épülő beruházásoké.

Az épületek szigetelésével nemcsak energia-, de költségmegtakarítást is realizálhatunk, ami növekvő bevételeket generál, továbbá növeli az ingatlan értékét is. 

Miért válaszd a szórt purhab szigetelést?

Szigetelés előtt méresd fel egy szakemberrel, hogy mely szerkezetek esetében elengedhetetlen és milyen költségekkel kalkulálj! A mezőgazdasági létesítmények, mind az állatok, mind a termények esetében a beázás, a pára és az annak nyomán fellépő penészedés komoly problémákat és károkat okozhat. 

Akár a zöldség- és gyümölcstárolók, magtárak, akár az állattartó telepek szigeteltetését tervezed, meg kell találni az ideális időpontot, amikor viszonylag egyszerűen elvégeztethető, valamint az ideális anyagot is ki kell választani. 

A korszerű szórt purhab szigetelés jelenleg a lehető legjobb ajánlat a piacon, ugyanis:

– Valamennyi épületszerkezet esetében alkalmazható, 
– Egyedülálló 50+ év élettartamot garantál,
– Hézag- és résmentes szigetelést tesz lehetővé, 
– Lépésálló, terhelhető,
– Könnyen és gyorsan telepíthető,
– Egyszerűen tisztítható,
– Hő- és vízszigetelésre egyaránt alkalmas,
– Utólagosan is alkalmazható,
– Akár 40 százalékos energiamegtakarítást eredményez,
– Optimális hőmérsékletet biztosít,
– Ellenálló a kártevőkkel szemben.

Mennyi idő alatt térül meg?

Ha a purhab szigetelést választod, akár 1 nap alatt is kivitelezhető a szerkezetek szigetelése, így nem okoz különösebb fennakadást a munkálat, nem kell hosszabb kieső idővel kalkulálni. 

A megtérülés kapcsán elmondható, hogy a megfelelő szigetelés akár 2-4 év alatt is megtérülhet, szemben például a szolár rendszerekkel, amelyek esetén 8-20 évvel számolhatunk. Rétegvastagságtól és habtípustól függően a cikk megírásakor nettó 3.500 - 15.000 Ft/m2 közötti összeggel kalkulálhatsz. Érdekel? Kérj árajánlatot a Rapidszigetelés oldalán!

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)