Dunaújváros Hetilap

Pintér Tamás: hála és szolgálat

Öcaline - 2024. június 12. 11:00

Rövid tájékoztató keretében mondott köszönetet a választók bizalmáért Pintér Tamás polgármester a "Rajta, Újváros!" egyesület önkormányzati választáson elért elsöprő sikere nyomán.

Bár a jogerős eredményre vasárnapig még várni kell, a nagy kérdések eldőltek városunkban: a választásra jogosultak jóvoltából folytathatják a város vezetését a Rajta, Újváros! Egyesület képviselői és polgármestere, hiszen 11 összecsapásból 11-et behúztak a vasárnapi önkormányzati választáson. Pintér Tamás polgármester a köszönet szavaival kezdte értékelését:
– Hálás vagyok minden nekünk bizalmat adó választónak, és ígérem, azokat is szolgálni fogjuk, akik ma nem minket támogattak. Az elmúlt 5 évben is azon dolgoztunk minden nap a "Rajta, Újváros!" frakciójával, hogy minél élhetőbb, szerethetőbb várost teremtsünk, és ez a jövőben is így lesz. Mind a 10 egyéni körzetben győzött az önkormányzati képviselőjelöltünk, így teljes felhatalmazást kaptunk a városlakóktól Dunaújváros vezetéséhez, ami óriási szó, hiszen így zökkenőmentesen, politikai harcok nélkül tudunk tovább építkezni. Célunk nem változott, szeretnénk minél erősebbé tenni városunk közösségét, minden generációra figyelni és minden lakossági igényt kiszolgálni. Minden képviselőjelöltünk ezt vállalta indulásával, így a körzeteket is biztosíthatom arról, hogy a legjobb választás hozták meg vasárnap. Köszönjük a bizalmat, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszolgáljuk!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: történelmi időutazás

DSTV: történelmi időutazás

2024. jún. 20.

A település történetének fontos helyszíne, ezért is tervezi az önkormányzat, hogy megmenti és rendbe teszi a kistemető környékét, derül ki a DSTV összeállításából. A gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet alakítanának ki – szóróparcellával. Hangkép.

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

Harminc tétel a közgyűlési napirenden

2024. jún. 19.

Az önkormányzati választás utáni első ülését tartja a város közgyűlése a Városházán csütörtökön délelőtt. Természetesen még a régi testület dönt – a kiadott napirendek szerint harminc pontról.

DSTV: a panelok városában

DSTV: a panelok városában

2024. jún. 18.

A panellakásokról mindenkinek van pozitív vagy negatív véleménye derül kis a DSTV összeállításából. Szabó Imre főépítész a panelok építészeti megoldásairól beszél – és arról, milyen állagmegóvási technikák biztosíthatják időtállóságukat. Hangkép.

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

DSTV: támogatott nővérhívó a sebészeten

2024. jún. 15.

Dolgozói kezdeményezés nyomán támogatta a Hankook a Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályát, derül ki a DSTV összegzéséből. A segítség révén új nővérhívó rendszert állítottak szolgálatba – az ünnepélyes átadást a napokban tartották. Hangkép.

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

Építőipari előadás a kamarában – ma még lehet regisztrálni

2024. jún. 14.

Az építőipari vállalkozások digitális átállását segítő BIM-rendszerről hallhatnak az érintett cégek képviselői a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (DKIK) előadásán. Az esemény kedden lesz – de már csak ma lehet jelentkezni!

Választottak a nemzetiségek is városunkban

Választottak a nemzetiségek is városunkban

2024. jún. 13.

Öt nemzetiség jelöltjei versengtek a voksokért az önkormányzati választáson – az alábbiakban nemzetiségek szerinti bontásban adjuk közre a jelölő szervezetek, valamint a mandátumot szerzett képviselők nevét.

Tetőzött a Duna, de nagyon lassan apad – késik a szabadstrand nyitása

Tetőzött a Duna, de nagyon lassan apad – késik a szabadstrand nyitása

2024. jún. 11.

Bár a korábbi tervek szerint a hét végén startolt volna a szabadstrand szezonja, a Duna másképp gondolta: az árhullám és a lassú apadás miatt már biztosan késik a nyitány!