Tábor Dunaújvárosban: itt a nyár, tele életre szóló élmények ígéretével

Kölesdi Fanni - 2024. június 15. 16:00

Kezdődik a vakáció, és már az önkormányzati napközis tábor nyitása is közeledik – július elsejétől, hat héten keresztül várják a fiatalokat.

A Duna Dog Center Alapítvány szervezésében megvalósuló tábornak immár hagyományosan az Aquantis Élményfürdő ad otthont, ahol hat héten keresztül változatos és izgalmas programok várják a résztvevőket. Az élményfürdő egyik legnagyobb vonzereje a medencéiben rejlik, amelyekben a táborozók naponta fürödhetnek és játszhatnak.

Tanulás a szórakozás jegyében!

A programkínálat idén rendkívül változatos és sokrétű. A szervezők célja, hogy minden gyermek megtalálja a számára legérdekesebb tevékenységeket, és élményekkel teli nyarat tölthessen el – nem utolsó sorban pedig a játszva tanulás is az egyik cél.
A modern technológia világában a gyerekek egyre korábban találkoznak a digitális eszközökkel. A Kütyüjogsi program keretében a táborozók hasznos ismereteket szerezhetnek a biztonságos internet használatról, a digitális világ etikettjéről és az eszközök felelős használatáról. A másik edukációs foglalkozás pedig a KisZseninek lesz köszönhető: a program célja, hogy a gyerekek kreativitását és intellektuális fejlődését támogassa. A különböző művészeti és tudományos foglalkozásokon a táborozók lehetőséget kapnak majd arra, hogy kipróbálják a szorobán csodálatos világát. A foglalkozások vezetője tapasztalt szakember, aki segít a gyerekeknek abban, hogy felfedezzék rejtett tehetségeiket és új dolgokat tanuljanak.
A tábor különleges programjainak egyik fénypontja Dunaújváros felfedezése. A gyerekek csoportosan fedezhetik fel a város nevezetességeit, történelmi és kulturális látnivalóit. A program célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék és értékeljék lakóhelyüket, és büszkék legyenek a városukra.

A tábor különlegességeként csütörtökön a gyerekek egyénileg és csapatszinten is alkotásokat készítenek, amelyeket pénteken délután kiállítanak majd a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. Az egyéni műveket a helyszínen állítják ki, míg a csoportos alkotásokat digitalizálják egy emlékkönyvbe, amelyet az olimpikonok is magukkal visznek majd a nagy megmérettetésre. 

Jó kezekben lesznek a csemeték

A Duna Dog Center Alapítvány régóta elkötelezett a gyermekek és fiatalok egészséges életmódjának és közösségi tevékenységeinek támogatása mellett. Az alapítvány célja, hogy olyan programokat kínáljon, amelyek elősegítik a gyerekek testi, szellemi és érzelmi fejlődését. Fontos tudnivaló, hogy az alapítvány munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyermekekkel való foglalkozás terén, és számos sikeres tábort szerveztek már korábban is. 
Mint azt Barta Endre, humán ügyekért felelős alpolgármester elmondta, az önkormányzat mintegy hét millió forinttal támogatja a napközis tábort. Egy gyermek naponta 2915 forintért táborozhat, ez az összeg tartalmazza a belépőt, a programokon való részvételt és az egész napi étkeztetést is. A jelentkezési feltételek, és az egészségügyi nyilatkozat a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet honlapján, a www.dunaujvarosigesz.hu weboldalon érhető el a jelentkezési lappal együtt.

Fontos információ a szülőknek, hogy a táborba jelentkezők maximális létszáma hetente 90 fő lehet.

(Archív fotók: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Miért viszkethet a fejbőr?

Miért viszkethet a fejbőr?

2024. jún. 20.

A fejbőr viszketése megkeserítheti a mindennapjainkat. Sok esetben valamilyen fejbőrbetegség húzódik a kellemetlen tünet mögött, most azonban végigveszünk mindent, ami kiváltó ok lehet. (X)

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

Resti Családi Napok: bulira fel – már két napon át!

2024. jún. 19.

Színes és változatos kínálattal, rengeteg gyerekprogrammal és de pláne sok-sok muzsikával csalogatja a városlakókat a Vasmű útra a Resti Családi Napok eseménysorozata. Irány a flaszter szombaton és vasárnap – itt a tételes program!
 

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

Kis méret, hosszú távú, megbízható teljesítmény – a gombelemek világa

2024. jún. 19.

A gombelemek éppúgy a mindennapok részét képezik, mint a nagyobb társaik, a felhasználók általában mégis kevesebb ismerettel rendelkeznek ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Ennek magyarázatára szolgál az a tény, hogy jellemzően ezeket az elemeket sokkal ritkábban kell cserélni, mint például egy ceruzaelemet. (X)

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

Miért fontos a mezőgazdasági épületek megfelelő szigetelése?

2024. jún. 18.

A különféle mezőgazdasági létesítmények, például a terménytárolók és magtárak, valamint az istállók és ólak szigetelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hatással van a teljesítményre, a hatékonyságra. (X)

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

Idén is visszatér Dunaújvárosba a Donnert Nagycirkusz

2024. jún. 18.

Látványos és szórakoztató műsort indított útjára idén is a Donnert Nagycirkusz csapata. Az országjáró előadássorozat állomása lesz Dunaújváros, csütörtöktől tíz napon keresztül jeles művészek szórakoztatják majd a közönséget. 

Milyen növényvédő szerek kaphatók manapság?

Milyen növényvédő szerek kaphatók manapság?

2024. jún. 18.

Az ember által termesztett haszonnövényeket előszeretettel támadják meg különféle rovarok, kártevők, de különféle betegségek is veszélyt jelentenek rájuk. Ezekkel szemben érdemes védekezni, máskülönben a termény egy része könnyen oda lehet. (X)

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

Mi mindenre jó az alumíniumredőny?

2024. jún. 17.

A redőnyök piacán az egyik legmagasabb minőséget az alumínium típusok képviselik. Nemcsak kiváló hőszigetelők, hanem a külső hangokat is tökéletesen kizárhatjuk velük. Mivel távirányítóval is működtethetők, abszolút kényelmes megoldás jelentenek bárhol, bármikor. Okosotthon esetén pedig igazi főnyeremény egy aluárnyékoló, hiszen fényre is be lehet állítani az üzemelését.