Torna: sorsoltak Párizsra

doszerk - 2024. június 27. 7:30

Női tornászaink felemáskorláton kezdenek az olimpián az utolsó csoportban. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

Főoldali és belső kép forrása: MATSZ

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján Draskóczy Imre női szövetségi kapitány a sorsolással kapcsolatban elmondta, hogy mindig azt a helyzetet kell megoldani, ami előttük áll.
– Ez a sorsolás előnyös, kifejezetten jó, hogy utolsó csoportban kezdünk, hiszen már lehet látni, hogy hogy állnak a többiek. A felemáskorlát jó első szernek számít. A lényeg, hogy a lehető legtökéletesebb gyakorlatokra kell törekedni, és akkor nem lesz gond.

Szűcs Róbert a férfi tornászok vezetőedzője kiemelte, kifejezetten jó, hogy Mészáros Krisztofer korláton kezdhet.
– Stabil gyakorlata van Krisztofernek korláton, és remélhetőleg jó alapot ad majd az egész olimpiai megmérettetésre. Még lesz egy verseny Romániában, és onnantól az utolsó simításokat végezzük majd el.

A férfiaknál egy magyar induló van az olimpián, a nőknél pedig Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge szerzett kvótát. Ezenkívül van még egy női indulási jog, amely egy országkvóta. Ennek sorsáról a hónap végén megrendezendő bukaresti RomGym Trophy után döntenek. Kovács Zsófia és Székely Zója között dől majd el, hogy ki utazhat Párizsba. Draskóczy Imre szövetségi kapitány a román verseny után javaslatot lesz a Magyar Torna Szövetség elnökségének, amely végül dönteni fog az ügyben.

A rovat további hírei: Sport

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

2024. jún. 28.

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.