Új verseny, új bizonyítási lehetőség

spigott - 2024. június 14. 12:30

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.

Főoldali és belső kép forrása: MKKSZ

Mint arról beszámoltunk, előfutamának második helyén végzett Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában a szegedi Európa-bajnokságon, így a mieink egyenes ágon biztosították helyüket a szám vasárnapi fináléjában. A futamot követően a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) közösségi oldalán értékelték csütörtök délutáni teljesítményüket kenusaink, s mint azt Jonatán kiemelte, bíznak abban, hogy a fináléban még jobb teljesítményt tudnak nyújtani.

– Erre a délutánra elég volt az, amit csináltunk, mindenképpen meg akartuk nyomni az első háromszázat, erre talán rá is foghatjuk, hogy sikerült, de a közepétől már nem ment úgy a pálya, ahogy az máskor, a világkupa döntőben, vagy a válogatón szokott. Ez azonban még csak egy előfutam volt, majd a vasárnapi döntőre összerakjuk, és remélhetőleg fejben is jobban ott leszünk.
Jonatán elmondta még, hogy a hiába jutottak ki az olimpiára a válogató versenyeket megnyerésével, ez nem jelent semmi könnyedséget erre az Európa-bajnokságra.

– Nem hiszem, hogy bármi könnyedséget jelentene most számunkra az, hogy már ott vagyunk az olimpiai csapatban, mert ez egy új verseny, melyen újra teljesíteni szeretnénk és bizonyítani magunknak folyamatosan, hogy jók vagyunk és fejlődőképesek. Az elmúlt három napban otthon voltam, már pakoltam, hogy újra jöjjek le Szegedre, szóval talán még egy kicsit nehéz volt átállni arra, hogy most itt vagyunk és újra teljesíteni kell.

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.