Hajdu Jonatánék döntősök az Eb-n

spigott - 2024. június 13. 15:56

Remek versenyzéssel jutott be a kenu kettesek 500 méteres döntőjébe Hajdu Jonatán és Adolf Balázs kettőse a szegedi Európa-bajnokságon.

Kép: MKKSZ-archív

Szegeden rendezik meg a kajak-kenusok Európa-bajnokságát június 12. és 16. között, s a viadalon a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is megméreti magát a magyar válogatott tagjaként. Jonatán a ferencvárosi Adolf Balázzsal párban vágott neki a kenu kettesek 500 méteres versenyszámának csütörtökön délután, méghozzá azzal a nem titkolt céllal, hogy bejussanak a szám vasárnapi döntőjébe.

Ahhoz, hogy ez csont nélkül sikerüljön, az előfutam első három helyének valamelyikét kellett megszereznie a magyar párosnak, mely remekül kezdte az első előfutamot, s féltávnál az első helyen állt, közel egy másodperces előnnyel a második olasz egység előtt. A hajrát azonban nagyon megnyomták az olaszok, míg Jonatánék csak arra figyeltek, hogy a döntőt érő első három helyet ne fenyegesse veszély, így a futamot végül a Gabriele Casadei, Carlo Tacchini kettős nyerte, Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a második helyen ért célba, míg a még döntőt érő harmadik helyen a csehek "futottak be".

A másik előfutamból az orosz, a lengyel és a német hajó jutott tovább a döntőbe, a többiek a holnapi elődöntőből biztosíthatják helyüket a fináléban, melyet vasárnap délelőtt fél tizenkettőtől rendeznek meg.

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.