Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

doszerk - 2024. július 20. 8:30

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)

Tipikusan ilyenek a gyárak, üzemek, illetve minden olyan munkahely idesorolható, ahol speciális szakipari feladatokat – például alkatrész-összeszerelést, hegesztést, lángvágást, vegyi anyagok kezelését stb. – kell ellátni. Ezeken a helyeken kiemelt figyelmet kell szentelni többek között a szemvédelemre is.

Sajnos a hírekben gyakran lehet hallani olyan balesetekről, amiknek az eredménye maradandó szemkárosodás lett. Ezek elkerülése érdekében mindenképpen szükséges a megfelelő védelmet nyújtó védőszemüveg használata, amivel megakadályozhatóak a nemkívánatos és sok esetben fájdalmas sérülések.

Mikor és hol fontos a szemünk védelme?

A szemünk egy rendkívül érzékeny szerv, ami nagyon könnyen megsérülhet, ha nem vagyunk elég körültekintőek, és nem gondoskodunk megfelelően a védelméről. Ennek elmulasztása esetén súlyos átmeneti vagy akár maradandó sérüléseket is elszenvedhetünk, sőt rosszabb esetben még akár el is veszíthetjük a látásunkat. Nem érdemes tehát kockáztatni!

Lényegében minden olyan helyszínen fontos a szemünk védelme, ahol olyan munkát végzünk, ahol akárcsak minimális esély is van a szemkárosodásra. Tipikusan ilyen, amikor UV-fény vagy infravörös sugárzás érheti a szemünket, amikor apró szikrák, fémrészecskék pattanhatnak neki, vagy amikor maró hatású vegyi anyagok érhetik.

Milyen eszközökkel biztosítható a szemvédelem?

Szerencsére sokféle professzionális kialakítású szemüveg áll a rendelkezésünkre, melyek használatával teljeskörűen biztosítható a magas szintű szemvédelem. Ezek olyan speciális eszközök, melyek kifejezetten azzal a céllal kerültek kifejlesztésre, hogy megbízható védelmet nyújtsanak a szemünknek a fent említett valamennyi veszéllyel szemben.

Többféle típusuk is van attól függően, hogy milyen sajátos jellemzőik vannak. Léteznek például úgynevezett korrekciós védőszemüvegek, amiknek az a különlegessége, hogy dioptriás korrekcióval vannak ellátva, így tökéletes választások olyanok számára, akik alapvetően szemüvegesek.

Emellett pedig a teljes látómezős védőszemüvegek is rendelkezésünkre állnak, melyek teljes egészében lefedik a szemünket, illetve annak közvetlen környékét is, ezáltal fokozott védelmet nyújtva.

Amire még figyelni kell...

Nagyon fontos, hogy az adott munkavégzésnek megfelelő védőszemüveget válasszuk. Ennek érdekében mindig tájékozódjunk arról, hogy az adott modellen milyen szabványjelölés van, ez ugyanis hivatalos jelzést ad arról, hogy milyen követelményeknek tud megfelelni.

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók, amikkel mindenképp érdemes tisztában lennünk a szemvédelem témájával kapcsolatban. A minőségi védőszemüvegek beszerzéséhez látogassunk el a Hoffmann webshopba!

A rovat további hírei: Mozaik

A munkahelyen sem lehetetlen az egészséges étkezés

A munkahelyen sem lehetetlen az egészséges étkezés

2024. aug. 20.

Már megint egy gyorsétteremben kötöttetek ki a kollégákkal? A hét végén ismét feltűnt, hogy a kelleténél több pénzt költöttél az ebédelésre? (X)

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

Ismét tarolt a " Holdfényfürdő " az élményfürdőben (galériával)

2024. aug. 19.

A recept bevált és ismerős, ráadásul a délutáni felhőjárás nem durvult be – szépszámú közönséget vonzott, komoly sikert aratott a retróra hangolt program az élményfürdőben múlt szombaton.

Már a hét közepére visszatér a hőség

Már a hét közepére visszatér a hőség

2024. aug. 19.

Érdemi lehűléssel nem igazán számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint, zivatarok azonban augusztus 20-án is lehetnek térségünkben. Aztán megint támad a hőség.

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

2024. aug. 19.

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a 40 év feletti nők körében a non-ablatív szépészeti beavatkozások iránti érdeklődés hazánkban. Az egyik legnépszerűbb eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely kíméletesen segít a bőr fiatalításában. (X)

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

2024. aug. 18.

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.