Hogyan csatlakozz vezetőként gyorsan és hatékonyan az új céghez: 5 tipp a sikeres kezdethez

doszerk - 2024. július 25. 9:00

Amikor új vezetőként csatlakozol egy céghez, az első hetek és hónapok kulcsfontosságúak a hosszú távú sikered szempontjából. Ez az időszak még egy tapasztalattal rendelkező szakembernek is megpróbáltatás lehet. (X)

Éppen ezért osztunk meg az alábbiakban 5 tippet, amelyek segíthetik az új munkakörnyezetbe történő beilleszkedést.

1. Tervezés

Az előzetes betanulási terv tartalmazza a kulcsfontosságú szakmai feladatokat, célokat és határidőket az első hónapokra, és  bizonyos témákban segít abban, hogy strukturáltan és fókuszáltan indulj neki az új szerepednek. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár ezek a tervek gyakran elkészülnek, a hétköznapok hektikussága felülírhatja őket. Így a terv valójában csak egy dokumentum maradhat, amely mögött nincs vagy csak nagyon felületes a használható tartalom. 

Ha viszont egy, a szakmai feladatokon túlmutató, rendszerszemléletű, rád szabott tartalmakkal ellátott tervet szeretnél a kezedbe kapni, amit biztosan használni is tudsz, tekintsd meg a Concordia Kft. "A VEZETŐ ELSŐ 100 NAPJA" című programját! A profi szakemberek segítségével elvégezhetsz egy széles körű analízist, amely után egy praktikus és konkrét útmutatót kapsz, hogy már az első naptól magabiztosan végezhesd vezetői munkádat. 

2. Használd az elődöd tudását 

Fontos ismernünk az ún. "implicit tudás" fogalmát, amely a szubjektív egyéni tapasztalatokból, illetve a kapcsolatok szintjén keletkezik. Ennek az implicit tudásnak a birtokosa nem más, mint az elődöd. Amennyiben az új vezetői pozíciódat előtted betöltő vezető elérhető, igyekezz tőle minél több információt megtudni. Készíts egy kérdéskatalógust a megbeszélésekhez, hogy biztosítsd a fontos témák lefedését, és ne maradjon ki semmi fontos! 

3. Építs kapcsolatokat és hálózatot

A vezetői sikeresség egyik kulcsa, hogy működő kapcsolati hálót építesz. Mérlegelj körültekintően, hogy a terület eredményessége, vezetői sikerességed szempontjából milyen kapcsolatokat érdemes fenntartani. Ha sikerült ezeket azonosítani, dolgozz azon, hogy ezek aktív kapcsolatokká váljanak: keress kontaktust és találkozási lehetőségeket, legyél kezdeményező, és ajánld fel te magad is a segítségedet!

4. Ápold a kapcsolatokat 

Az elődökkel való tudástranszfer és a kapcsolati háló kiépítése kulcsfontosságú lépések az új vezetői pozícióban. Ezek a kapcsolatok segítenek gyorsabban átlátni és megérteni a helyzetet, jobb és mélyebb bepillantást nyerni a munkakörnyezetbe, és elkerülni a már bevált módszerek újra feltalálását. Mérlegeld, hogy az elődöd által megosztott információkból mit szeretnél használni és mit nem, hogy a saját vezetői stílusod szerint alakíthasd a terület működését.

5. Reális célok kitűzése

Új vezetőként elengedhetetlen, hogy reális és mérhető célokat tűzz ki. Az új célok új lendületet adhatnak a csapatodnak, és segítenek abban, hogy akár már a kezdeti időszakban is látható eredményeket mutass fel.

Ezek a tippek természetesen csak iránymutatók, ha részletesebb, személyre szabott támogatást szeretnél , akkor keresd fel a Concordia Kft. csapatát, és haladj egy bombabiztos terv szerint! 
 

A rovat további hírei: Mozaik

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

A Strandok Éjszakájára készül az élményfürdő is!

2024. júl. 24.

Csatlakozott a Strandok Éjszakája című országos kezdeményezéshez, így hosszabbított nyitvatartással, DJ Matkovics zenés bulijával csalogatja a vendégeket az Aquantis Élményfürdő szombaton. Kánikula is lesz, úgyhogy duplán megéri a csobbanást választani! Flyer.

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

A locsolórendszer már házilag is kiépíthető

2024. júl. 24.

Bármilyen kertről is legyen szó az öntözés kulcsfontosságú, ha szép és egészséges növényeket szeretnénk nevelni. A mindennapos kézi locsolás sokszor megterhelő és nem is biztos, hogy mindenki számára kivitelezhető, ám a szakember által kiépített öntözőrendszerek se adják meg mindenkinek az optimális megoldást a borsos áruk miatt. (X)

A növényvédelemhez permetező is kell!

A növényvédelemhez permetező is kell!

2024. júl. 23.

Akinek van kertje, az nap mint nap növényvédelmi feladatokkal találja szembe magát, amihez speciális eszközökre – például permetezőkre is szükség lehet. (X)

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

2024. júl. 23.

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

2024. júl. 23.

Negyedik hetéhez érkezett az MMK nyári tábori sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. A gyerekek – a sorozat legfiatalabb összetételű csapata – a mesék csodavilágával ismerkedhettek a színes, mozgalmas tábori "varázslatok" során. Hangkép.
 

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

2024. júl. 22.

Tombol a kánikula, napok óta 33 fok feletti értékeket mérhetünk országszerte. A rendkívüli hőség idején Dunaújvárosban több helyen is hűsölhetünk, és frissülhetünk. 

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

2024. júl. 22.

A periódus elején folytatódik a kánikula, de a hét közepén felfrissülhetünk végre a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végén ismét támad a meleg – igaz, már csak nappal.