Mikor válik szükségessé a bútorok lomtalanítása?

doszerk - 2024. július 23. 8:30

Vannak olyan esetek, amikor szeretnénk megszabadulni régi holmijainktól, különösen nagy figyelmet igényel a nagyobb tárgyak, bútorok lomtalanítása. Mit tehetünk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen ez a folyamat? (X)

Mindenekelőtt keressünk egy céget, amelynek a fő profilja a lomtalanítás: biztosak lehetünk benne, hogy náluk tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik nem először csinálnak már ilyet, ezért gördülékenyen tudják majd megoldani a dolgokat. Kiváló választás lehet például a Budapesten és Pest megyében is működő lomtalanitas.com, akik még hulladékszállításban is tudnak segíteni.

Ha tönkrement a bútor...

Ez a leggyakoribb oka annak, hogy a bútor lomtalanítás után érdeklődünk: a kedvelt lakberendezési tárgyunk tönkremegy. Például kiáll a rugó a kanapéból, megkopott a kárpitja a fotelnek, vagy épp menthetetlenül leszakadtak a polcok a szekrényben.

Bár fájó szívvel, ilyenkor meg kell szabadulnunk ezektől a bútoroktól. Nem ajánlhatjuk fel őket másoknak, nem értékesíthetjük őket különböző platformokon, hiszen egyértelmű, hogy használhatatlanok lettek.

A legjobb, amit tehetünk, hogy felhívunk egy lomtalanítócéget, hiszen az sem biztos, hogy az önkormányzat által kijelölt lomtalanítási napot ki tudjuk majd várni. Jobb azonnal cselekedni ilyen esetben, főleg akkor, ha a tárgy már balesetveszélyes is.

Kitörött a forgószék lába? Megrepedt az üvegpolc a fürdőszobában? Mielőtt valakinek baja esne, hívjuk a lomtalanítókat! Érdemes tudni azt is, hogy a bútorok elégetése szigorúan tilos, hiszen azok olyan anyagokat tartalmazhatnak, amelyek veszélyesek a környezetre.

Új bútorra vágyunk

Gyakori az az eset is, hogy valaki szeretné átalakítani a szobáját, mert a régi szekrénysort túl avíttnak találja, vagy másféle konyhabútort szeretne. Ilyenkor is jó ötlet hívni a lomtalanitas.com munkatársait.

Nem biztos ugyanis, hogy annyi pénzt kapnánk a meghirdetett asztalért, székért, szekrényért vagy kanapéért, amennyit elképzeltünk. A bútorárusítás hosszadalmas folyamat, tárgyalni kell a vevőkkel, netán még a tárgyak elszállításáról is magunknak kell gondoskodnunk.

Lehet, hogy pár ezer forinttal kevesebb marad majd a zsebünkben a végén, mégis nyugodtabban alszunk, ha inkább a bútor lomtalanítást választjuk.

Ha hagyatéki bútorokról van szó...

Még egy eshetőség esetén hasznos lomtalanítást kérni: ha hagyatékból maradtak ránk bútorok. Ezek átnézése, átszállítása, elhelyezése szintén időigényes folyamat, másrészt lelkileg is megterhelő.

Nem is kell plusz feladatot a nyakunkba vennünk: nézzük át, mi az, amit tudunk használni mi is, a többit pedig bízzuk itt is a lomtalanítókra. Ha különleges emlékek fűznének a nagyi kanapéjához vagy épp a szüleink konyhaszekrényéhez, az rendben van, de gondoljuk át, mielőtt a lakásunkba visszük ezeket a tárgyakat, hogy ott valóban szerepet kapnak-e. Lehet, hogy túl sok fájó emléket idéznek majd fel…

A bútor lomtalanításra készüljünk fel lelkileg, és ha valóban úgy látjuk, ez a legjobb megoldás, akkor máris lehet tárcsázni a szakembereket!
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

DSTV: tábori mesevarázs az MMK-ban

2024. júl. 23.

Negyedik hetéhez érkezett az MMK nyári tábori sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. A gyerekek – a sorozat legfiatalabb összetételű csapata – a mesék csodavilágával ismerkedhettek a színes, mozgalmas tábori "varázslatok" során. Hangkép.
 

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

Marad a kánikula – a város több pontján frissülhetünk

2024. júl. 22.

Tombol a kánikula, napok óta 33 fok feletti értékeket mérhetünk országszerte. A rendkívüli hőség idején Dunaújvárosban több helyen is hűsölhetünk, és frissülhetünk. 

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

2024. júl. 22.

A periódus elején folytatódik a kánikula, de a hét közepén felfrissülhetünk végre a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végén ismét támad a meleg – igaz, már csak nappal.

Ezért válasszunk minőségi fűmagkeveréket

Ezért válasszunk minőségi fűmagkeveréket

2024. júl. 22.

Ha először szánjuk rá magunkat a füvesítésre, bizonyára ijesztő lehet szembesülni azzal, hogy a fűmagokból is többféle típus van. (X)

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

2024. júl. 21.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét gyerekektől hangos az alsó Duna-parti pihenőpark. Már javában tartanak a tematikus hetek a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület (DESE) szabadidőparkjában – ráadásul egészen augusztus végéig várják a táborozókat.

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

2024. júl. 21.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a háziasszonyok vitatkozását a gépi és a kézi mosogatás kapcsán, sokszor ez a nap híre. Vajon kinek van igaza? Természetesen mind a kettő módszert alkalmazzák, de egy biztos, minőségi tisztítószerekre minden esetben szükségünk lesz. (X)

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

2024. júl. 20.

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)