Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

doszerk - 2024. július 21. 7:30

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Kép forrása: MATSZ-archív

"Egy komolyabb sérülést követő hosszú rehabilitációs időszak után elmondhatom, hogy mostanra sikerült jó formába kerülni. Napi két edzéssel csak felemáskorláton készülök. Izgalmas időszak ez. Azáltal, hogy csak a korlát van, egy kicsit monoton a felkészülés, de az olimpiára való hangolódás, például a ruhapróba, és egyéb ötkarikás kötelezettségek megszínesítik a hétköznapokat. Párizsban is igyekszem majd a felfokozott hangulatot lassítani magamban, illetve a magam javára fordítani." – mondta Kovács Zsófia a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján.

Párizsban a torna otthona a Bercy Aréna lesz. A versenyek július 27. és augusztus 5. között zajlanak. Összesen négy magyar tornász szerzett indulási jogot. A nőknél Kovács Zsófián kívül Czifra Bettina Lili négy szeren, Bácskay Csenge ugráson, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer hat szeren lesz érdekelt.

A magyar tornászok június 22-én hétfőn, 10 óra 5 perckor indulnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

A rovat további hírei: Sport

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.