Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

Öcaline - 2024. július 21. 9:00

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét gyerekektől hangos az alsó Duna-parti pihenőpark. Már javában tartanak a tematikus hetek a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület (DESE) szabadidőparkjában – ráadásul egészen augusztus végéig várják a táborozókat.

Több szempontból is különleges kínálattal rukkolt ki a DESE vezetősége – a Duna-parti nyári tábor kínálatáról Szabó Mónika, az egyesület elnöke, valamint Suplicz Mihály „Miskapapa” szervező szolgált fontos tudnivalókkal lapunknak.

Magasabbra a mércét

A tábor egyik fontos és különleges jellemzője éppen az időtényező – a DESE merészet vállalva idén magasabbra helyezte a mércét, hangsúlyozta Szabó Mónika: 
– A városban egyedülálló módon július elsejétől egészen augusztus utolsó napjáig várják, várjuk a táborozni vágyókat a mesés vízparti környezetbe – az, hogy a nyár utolsó napjáig táborozhatnak a csemeték, mindenképpen különleges a városi, térségi táborok kínálatában. 
A változatos napi programokat minden héten más és más tematika alapján álmodták meg és bonyolítják le – e téren is csak a képzelet szab határokat, hiszen a sorozatnyitó héten környezetünk kis titkaival ismerkedtek a táborozók, majd az erdő kapitányaiként kaptak feladatot. A héten az Utazás a nagyvilágban címmel futott a témahét, július 22-26. között a Királyok és királylányok témája várja a táborozókat. És így tovább augusztus végéig – lesz kifejezetten a mesékre, a természet titkaira, az ökológiára fókuszáló tábor, augusztus végén a Játékkuckó című program csalogat.

Folyamatosan várják a jelentkezőket

A Duna-parti tábor helyszíne a DESE Szabadidőpark és Rendezvényház az alsó Duna-parti út 808. cím alatt. Jelentkezni a dunapartitabor@gmail.com email címen lehet – folyamatosan. A programok fő koordinátora Janó Viki, őt a  70-279-4194 számon érik el kérdéseikkel az érdeklődők. 
További részletek, plakátok, aktualitások és életképek a nagy közösségi portálon érhetők el a Dunaparti Élménytábor cím alatt!

Színes, gazdag kínálattal

A szervezők igyekeznek kihasználni a Duna-parti tábor valóban varázslatos miliőjének adottságait, a programokat is úgy állítják össze, hogy a lehető legszínesebb kínálat várja az élménytábor résztvevőit. Miskapapa szerint a táborélet változatosságára itt biztosan nem lehet panasz:
– Minden alkalommal a tematikus hét adja a tábor keretét, a táborlakókat napi háromszori étkezés mellett kézműveskedés, csapatjátékok és közös kísérletek sora várja. Rengeteg mese, táncház, kutyás bemutató, de még jóga foglalkozás is színesíti a kínálatot, de persze nem hiányozhatnak a vizes játékok, kirándulások sem. A parkban saját ugrálóvár és medence üzemel – ráadásul kifogyhatatlan élmények mellé minden részvevőnek egy-egy egyedi logózású tábori sapka is jár. Egy ilyen tábor kulcsa mindig az irányítók személye, személyisége: nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Janó Viki, Kálmán Kinga, Császár Enikő és Szilvási Katalin személyében képzett, türelmes és jókedvű pedagógusok ügyelik és irányítják a minőségi szórakozást, pihenést, élményszerzést. Munkájukat középiskolás önkéntesek segítik – nekik is nagy köszönet jár a munkájukért!

(Fotó: Duna-parti Élménytábor – facebook)

A rovat további hírei: Mozaik

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

2024. júl. 21.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a háziasszonyok vitatkozását a gépi és a kézi mosogatás kapcsán, sokszor ez a nap híre. Vajon kinek van igaza? Természetesen mind a kettő módszert alkalmazzák, de egy biztos, minőségi tisztítószerekre minden esetben szükségünk lesz. (X)

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

2024. júl. 20.

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

2024. júl. 20.

Az eseményről már beszámoltunk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy különleges esemény, esküvő is színezte a Rockamaraton kínálatát – a zúzdán kívül, de még bőven hallótávolságon belül esküdött örök hűséget egymásnak Horváth Magdolna és Hevesi Barnabás.  Boldogságos hangkép.

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

2024. júl. 19.

A miópiát más néven rövidlátásnak, de köznyelvben "mínuszos" dioptriának is hívják, jellemzően gyermekkorban kezdődik. Ez egy olyan látászavar, amikor a távoli tárgyak képe nem éles, hanem homályos, elmosódott. (X)

DSTV: álomvilágban a táborlakók

DSTV: álomvilágban a táborlakók

2024. júl. 19.

Folytatódott Polgár Lilla játékos foglalkozásainak sora az MMK tábora keretében, derül ki a DSTV összegzéséből. A Társasjátéktábor résztvevőit igazi varázsvilágba kalauzolta el – az élménydús foglalkozás az Álmodjuk meg együtt címet kapta. Hangkép.
 

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

2024. júl. 18.

Zúzda és jókedv négy napon át, még alig ért véget, de már hiányzik a Rockmaraton kavalkádja a Szalki-szigeten – a fesztivál félidejében volt egy fontos interjú, ezzel még adósak vagyunk. Ja igen,meg a zárónap képeivel!

Területalapú támogatás: mire kell fókuszálni?

Területalapú támogatás: mire kell fókuszálni?

2024. júl. 18.

A területalapú támogatás sokszor nem kis fejtörést okoz a gazdáknak. Rengeteg a dilemma, hogy mit, hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy időben megkapják a szubvenciót. Emellett még itt van a nyakunkon a globális felmelegedés, ami jelentős mértékben befolyásolja a növénytermesztést. (X)