Újabb kanadai a DAB keretében

doszerk - 2024. július 20. 7:53

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

kép forrása: alaskananooks.com

Hivatalos honlapján jelentette be a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy a 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető kanadai Colton Leiter is a DAB-nál folytatja pályafutását. Az Edmontonban született játékos a CAC Canadians csapatában nevelkedett, majd 18 éves korában a Grove Saints keretébe igazolt, ahol például utolsó szezonjában is pont per meccs átlaggal abszolválta az ott töltött időszakot. Már ekkor két poszton is bevethető volt.

Támadóként és védőként is minőségi játékot hozott és ez a kettősség a mai napig megmaradt nála. 2016-ban országot váltott és egyetemi éveit, valamint az ezzel járó NCAA karrierjét az Alaska-Fairbanks színeiben teljesítette. 2020 után egy rövid svéd kitérőt tett, belekóstolt a légiós életbe, de egy év után ismét Amerikában próbált szerencsét, ahol két szezonon keresztül a Rapid City Rush színeiben lépett pályára az ECHL-ben. Mindkét szezonban 54 mérkőzésen lépett pályára és szinte teljesen egyformán, 21-20 ponttal végzett. Dunaújvárosba a norvég első osztályból, a Ringerike-től érkezik, ahol már védőként, 26 lejátszott meccsen 12 pontot prezentált.

Somogyi Balázs, vezetőedző:  Beszéltük a stábbal, hogy szeretnénk egy kicsivel tapasztaltabb és támadóbb felfogású védőt igazolni, Colton személyében reméljük, hogy megtaláltuk és a csatárból lett hátvéd segítségére lesz a csapatunknak ebben a szezonban.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: készül a Fox SE

DSTV: készül a Fox SE

2024. aug. 20.

A nyári pihenő után a FOX SE tagjai újra belevágtak a munkába. Az ősz igazán mozgalmas lesz, hiszen nemzetközi versenyeken vesznek majd részt a sportolók. Hangkép.

Fiatal holland válogatottat igazolt a DKKA

Fiatal holland válogatottat igazolt a DKKA

2024. aug. 20.

A húsz esztendős Daphne Luchies már a holland felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott a közelmúltban.

Hajdu Jonatán is indul a vb-n

Hajdu Jonatán is indul a vb-n

2024. aug. 19.

A DKSE kenusa két számban térdel hajóba az üzbegisztáni világversenyen.

Tornagyőzelem Csehországban

Tornagyőzelem Csehországban

2024. aug. 19.

Két győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg a Most Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

DSTV: cheerleaderek a Pannonban

2024. aug. 18.

A nyári időszakban két tábort is szervez-szervezett a Spartan Cheerleading Sportegyesület. Július végén az egészen fiatal korosztály délelőtti edzésére kaptunk meghívást, akik a Pannon iskolában tevékenykedtek. Hangkép.

Vereség az első edzőmeccsen

Vereség az első edzőmeccsen

2024. aug. 18.

Sok munka vár még a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira a FEHA19 elleni felkészülési találkozó után.

DSTV: nagy munkában a DKKA

DSTV: nagy munkában a DKKA

2024. aug. 17.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter vette át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását. A sportolók megkezdték a felkészülést, szeptemberben pedig indul az NB I-es bajnoki szezon. Hangkép.