A Karmacsié a Szuperkupa

spigott - 2024. augusztus 31. 12:30

Hiába hajrázott nagyot a Jóbarátok, a Karmacsi Autó FC gárdája hódította el a Szuperkupát a kispályás labdarúgók hagyományos szezonnyitóján.

Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, idén is a Markó Lajos városi kispályás bajnokság, valamint a Dunaújváros Kupa győztese mérte össze egymással erejét az új szezon első mérkőzésén, melyet a Szuperkupa elhódításáért írt ki a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. Idén a Karmacsi Autó FC együttese, illetve a Jóbarátok gárdája mérte össze egymással erejét a DLSZ Arénában csütörtökön este fél nyolctól, s ahogy az várható is volt, egy igen jó, színvonalas összecsapással vágtak neki a 2024/2025-ös szezonnak a felek.

Az első felvonásban a Szuperkupa és az ST Solar osztály címvédője, a Karmacsi volt az élesebb, s ezt jelezte Vincze Dezső bravúros, saját térfélről jegyzett találata is, s bár jól küzdött a Jóbarátok is, nem volt érdemtelen Kuti András 14. percben szerzett gólja sem, mellyel megduplázta előnyét a Karmacsi gárdája (2-0). A térfélcserét követően jelentősen feljavult a Jóbarátok együttese is, mely egyre többször veszélyeztette ellenfele kapuját, ám a Karmacsi jól védekezett sőt, a 40. percben előbb Kővári László, majd nem sokkal később Szalánczi Gergő is bevette a vetélytárs kapuját, végleg eldöntve ezzel a meccset (4-0).

Képek forrása: DLSZ/Ihász Martin

A Jóbarátok ennek ellenére sem adta fel a küzdelmet, de hiába talált be Kis Csaba kétszer is az utolsó két percben, a találkozót és ezzel a Szuperkupát a Karmacsi Autó FC gárdája nyerte 4-2-re, míg a meccs legjobbjának járó díjat Vincze Dezső vehette át az eredményhirdetésen.

A rovat további hírei: Sport

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

2024. aug. 31.

A második félidőre jelentősen feljavult a DKKA női kézilabdázóinak védekezése a NEKA elleni felkészülési találkozón.

Álom maradt a döntő 10 méteren

Álom maradt a döntő 10 méteren

2024. aug. 30.

Nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé Gurisatti Gyulának a légpisztolyosok 10 méteres versenyszámában a párizsi paralimpián.

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

2024. aug. 30.

A korábbi egyetemi asztalitenisz csapatok és játékosok új név alatt folytatják szeptembertől a bajnoki szereplést a másod- és harmadosztályban.

DSTV: készül az új műfüves pálya

DSTV: készül az új műfüves pálya

2024. aug. 29.

Mint arról már korábban beszámoltunk, hatalmas fejlesztés célegyenesébe érkezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, s vele együtt persze a város is. Már dolgoznak a munkagépek a Lorántffy iskola melletti területen, készül az új műfüves sportpálya! Hangkép.

Hasznos edzőmeccset játszottak a futsalosok

Hasznos edzőmeccset játszottak a futsalosok

2024. aug. 29.

Rengeteg tapasztalattal bíró felkészülési mérkőzést vívott az ELTE-BEAC gárdája ellen a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese szerdán este.

Épül a DLSZ Aréna új műfüves pályája

Épül a DLSZ Aréna új műfüves pályája

2024. aug. 28.

Megkezdték a DLSZ Aréna második műfüves pályájának építését, melyet a tervek szerint szeptember végén, október elején vehetnek birtokba a városi kispályás labdarúgók.

Hibátlanul a nyolc közé

Hibátlanul a nyolc közé

2024. aug. 28.

Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar U19-es női vízilabda válogatott a zágrábi korosztályos Európa-bajnokságon.