Van jövője ennek a párosnak

spigott - 2024. augusztus 14. 15:00

Hazatért a párizsi olimpiáról Hajdu Jonatán, akit a DKSE kajak-kenusai, illetve városunk vezetése is köszöntött a csónakházban kedden délután.

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási küzdelemben végzett a kenu kettesek 500 méteres versenyszámának hatodik helyén Adolf Balázs és Hajdu Jonatán párosa a párizsi ötkarikás játékokon.

Tanulni egymástól is

Hajdu Jonatánék hétfőn érkeztek haza a francia fővárosból, s kedden már második otthonában, a csónakházban volt jelenése olimpikonunknak, illetve edzőinek, Molnár Gergelynek és Németh Szabolcsnak, akiket a DKSE kajak-kenusai mellett városunk vezetése, Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás, az önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke is köszöntött.

Az ünnepségen előbb Barta Endre alpolgármester gratulált Jonatánnak az olimpián elért eredményéhez, majd Pető Zsolt szakosztályelnök fogalmazta meg gondolatait, kiemelve, mennyire büszke immáron kétszeres olimpikonjukra, aki óriási munkát elvégezve jutott ki a nyári játékokra, s akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy a DKSE kajak-kenu szakosztálya felkerült a sportág nemzetközi térképére.

A folytatásban Hajdu Jonatán elevenítette fel pályafutásának legfontosabb állomásait, majd adott rendkívül hasznos tanácsokat az utánpótlás jelen lévő tagjainak, kiemelve, hogy a kemény munka mellett mennyire fontos az, hogy akár egymástól is átvegyenek minden tapasztalatot az ifjú versenyzők. Miután megtekinthettük Jonatánék döntős szereplését, a kérdezz-felelekbe Joni edzői, Molnár Gergely és Németh Szabolcs is bekapcsolódtak, majd a közös fotózással és kötetlen beszélgetéssel ért véget a kiváló hangulatú rendezvény.

Erőt adhat a jövőre is

Természetesen kíváncsiak voltunk a főszereplő értékelésére is, s mint azt Hajdu Jonatán érdeklődésünkre elárulta, még nem fejtették meg azt, hogy miért nem sikerült végül a dobogóra állniuk, de látja ennek a párosnak a jövőjét, s biztos abban is, hogy még több közös munkával még előrébb léphetnek.
– Magamban úgy érzem azért, hogy továbbra sem vagyok elégedett, viszont inkább a nagyobb képet próbálom nézni, vagyis azt, hogy a tavalyi év után mégis ott lehettem az olimpián, ami nagy élmény volt és a továbbiakban is erőt adhat, hogy ugyanilyen elszántan készüljek a következő évekre.

Maga az eredmény nem az volt, amit elvártunk, vagy ami szerintem bennünk lett volna, s igazából nem is tudjuk, hogy miért nem sikerült egy kicsit jobban. Talán az idő rövidsége miatt, hogy Balázzsal csak idén tavasszal térdeltünk össze először, talán kell neki hagyni egy kis időt, hogy még jobban összeálljon. Az biztos, hogy a felkészülés alatt mindent megtettünk azért, hogy jól sikerüljön a versenyünk, úgyhogy ugyanezt kell csinálnunk tovább. Balázs már kint lenyilatkozta, bízik abban, hogy ennek a párosnak lesz folytatása, s én is úgy gondolom, hogy ha folytatjuk, akkor ebben még nagyon sok szép eredmény benne lehet, hiszen az idén is megmutattuk, hogy tudjuk a dobogósok szintjét, s bár ez most nem jött ki, reméljük, hogy még több felkészüléssel mi is sokkal stabilabban fogjuk tudni a dobogós eredményeket.

Nem lehetnek elégedetlenek

Elégedetten tekintett vissza a mögöttük hagyott időszakra Jonatán edzője, Molnár Gergely is, míg Barta Endre alpolgármester azt emelte ki, hogy a DKSE kiválósága kiadott magából mindent az ötkarikás játékokon.

Molnár Gergely:
– Óriási élmény volt a verseny, melyen azt láttam, hogy az ellenfelek tényleg irtózatos formában voltak, itt minden egyes helyezés, minden egyes döntős helyezés nagyon értékes. Mivel itt tényleg mindenki fel volt készülve, a pillanatnyi dolgok döntötték el a helyezések sorsát. Ebben a döntőben ott volt akár az érem is, a harmadiktól a hatodikig bármelyik helyezés lehetett volna, s bár a dobogó nem jött össze, egy pillanatig sem lehetünk elégedetlenek. Mikor itthonról elindultunk, azt mondtuk, esélyesek a dobogóra, ez benne is volt, s ezt most is tartom, de az, aki kiharcolja, hogy egy olimpián ott van az első nyolc között, már önmagában hatalmas dolog. Ami pedig a jövőt illeti, négy év múlva lesz a következő olimpia, az rengeteg idő még, de az is biztos, hogy ennyi idő alatt alaposan fel lehet készülni, ráadásul életkorban is képes lesz jó formát hozni. Most alaposan ki kell tűzni a rövid- és hosszútávú célokat, aztán nincs más, csak dolgozni kőkeményen.

Barta Endre:
– Nagyon érdekes volt már a döntő utáni nyilatkozata is, hiszen nem titok, hogy éremért mentek, mégis ő volt az, akire akkor sem neheztelhettünk volna, ha a kvóta sincs meg, mert nagyon nehéz út vezetett neki az olimpiáig. Aki egy kicsit figyelemmel követi a kajak-kenu világát, az tudja, hogy a döntőbe is olyan egységek kerültek, akik a különböző világversenyeken oda-vissza verik egymást, szóval rendkívül erős és kiélezett volt a mezőny. Ez a hatodik hely mindenképp egy nagyon szép eredmény, s bár Jonatán nyilatkozata is pont arról szólt, hogy ők azért ennél egy kicsit azért többet vártak, viszont így, hogy mindent kiadtak magukból, lehet benne azért elégedettség is, mert nincs benne az a hiányérzet, hogy ez amiatt nem jöhetett össze, mert ne tett volna meg mindent. Dunaújváros számára így is óriási dicsőség ez az eredmény, nagyon örülünk ennek a hatodik helynek és nem is kívánhatunk mást, csak hasonló, vagy még sikeresebb folytatást.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: ovis korban is fontos

DSTV: ovis korban is fontos

2024. aug. 14.

Dunaújvárosban nagyon sok intézmény és közösség biztosít sportolási lehetőséget a gyerekeknek. A Dunaújvárosi Óvoda igazgatójával Gyenes Évával beszélgettünk az óvodáskorúak sportolási lehetőségeiről, a mozgás fontosságáról, pozitív hatásairól. Hangkép.

DSTV: látványos mozgásforma

DSTV: látványos mozgásforma

2024. aug. 13.

Vannak olyan sportágak amelyeket mindenki ismer, és vannak persze olyan mozgásformák is, amelyek sokaknak még eléggé ismeretlenül hangozhatnak. A Spartan Cheerleading Sportegyesület nyári táborába kaptunk meghívást, s a tábor mellett kicsit a sportágat és az egyesületet is megismerhettük. Hangkép.

Sorsoltak a kupákban

Sorsoltak a kupákban

2024. aug. 13.

A Fejér Vármegyei Kupában a Beloiannisz, míg a Magyar Kupában a Faddi SE lesz a dunaújvárosi labdarúgók következő ellenfele.

Kovács-Seres Hunor remekelt az ifi ob-n

Kovács-Seres Hunor remekelt az ifi ob-n

2024. aug. 13.

Két aranyéremmel, egy ezüsttel, illetve egy szép trófeával térhetett haza a debreceni ifjúsági országos bajnokságról Kovács-Seres Hunor, a DKSE kiváló úszója.

Három dunaújvárosi érem Szegedről

Három dunaújvárosi érem Szegedről

2024. aug. 12.

Csernák Lilien kettő, Bebők Kitti egy dobogós helyezéssel zárta a Szegeden megrendezett gyermek és kölyök magyar bajnokság küzdelmeit.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2024. aug. 12.

Fölényes, hatgólos győzelemmel jutott tovább a Fejér Vármegyei Kupa harmadik fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába

Klujber Katrin bekerült a női kézilabdatorna álomcsapatába

2024. aug. 11.

A dunaújvárosi születésű és nevelésű Klujber Katrin bekerült a párizsi olimpia női kézilabdatornájának álomcsapatába. Szívből gratulálunk, csak így tovább!