Veszélyes hulladékot helyezett el egy nő egy ingatlanon

Öcaline - 2024. augusztus 8. 9:30

Egy mezőfalvi cég ingatlanára lomizott a nő, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat. Odavitte, lepakolta. Problem?

A vádemelés tényéről a vármegyei főügyészség adott tájékoztatást. Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő összegzéséből kiderül, a nő veszélyes hulladékot is tartalmazó hulladékot szállított, illetve helyezett el egy környékbeli ingatlanon.
A vádirat szerint a nő egy mezőfalvi cég ingatlanára között engedély nélkül, mintegy 4 köbméter vegyes összetételű hulladékot – így többek között gumiabroncsot, műanyag vödröt, nejlon zacskókat, hungarocellt, palát – szállított és rakott le még tavaly július elején. Tette mindezt annak ellenére, hogy hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett. Az ingatlanon elhelyezett anyagok között volt olyan is, amely veszélyes hulladéknak minősül.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta, erősítette meg a szóvivői tájékoztató.

(Fotó: FVM Főügyészség)

A rovat további hírei: Sziréna

"Főni, viszem a verdát, éjfél körül itt vagyok..."

"Főni, viszem a verdát, éjfél körül itt vagyok..."

2024. aug. 07.

Ez volt a szép terv, a keserű valóság minden tényezőt tekintve rácáfolt: ittasan, vezetői engedély nélkül törte rommá munkáltatója autóját az a mongol férfi, aki a 6-os úton, a kulcsi körforgónál szállt el. Annyira be volt nyomva, hogy a szondát sem tudta megfújni, értesült a DO.

Szirénapróba: közeleg a hó eleji a hétfő, vele az újabb morgatás

Szirénapróba: közeleg a hó eleji a hétfő, vele az újabb morgatás

2024. aug. 03.

A szokásos gyakorlathoz híven Dunaújváros mellett Ercsiben, Szabadegyházán és Ráckeresztúron, valamint Paks harminc kilométeres körzetében lesz hallható ezúttal is szirénapróba – városunkban hétfőn 11 órakor kezdődik a morgatás.

Lakástűz a Vasmű úton

Lakástűz a Vasmű úton

2024. júl. 30.

Berendezési tárgyak égtek abban a Vasmű úti lakásban, melyhez ma délután vonultak ki a helyi és a solti tűzoltók.

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

Online csalások: fontos (lenne) az egészséges gyanakvás

2024. júl. 23.

Országos kiterjedésű, de Fejér vármegyei vonatkozásokkal is bíró csalássorozat nyomán adott ki közleményt a vármegyei főkapitányság kommunikációs szolgálata. Tipptár, érdemes megfogadni!

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

Sanyarú sorban tartott kutyusokat – állatkínzásért felelhet

2024. júl. 19.

Az állatok bestiális körülmények között, gondozatlanul, élelem és víz nélkül vészelték át "gazdájuk" kínzását a perkátai szőlőhegyen lévő ingatlanban. Több tucat négylábút találtak a dunaújvárosi rendőrök – most lezárták a nyomozást, a 35 éves nő állatkínzás miatt felelhet.

Meghosszabbították a hőségriasztást

Meghosszabbították a hőségriasztást

2024. júl. 12.

Az év eddigi legdurvább hősége volt a héten – nem kérdés, hogy lesz még hasonló a következő hetekben-hónapokban. Sajnos változatlanul aktuális: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit. Tippek és trükkök újra – de nem lehet elég a figyelmeztetés! 

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

Ha kánikula, akkor fontos a megelőzés is!

2024. júl. 10.

Hőségben minden könnyebben kap lángra, de még egy veszélyforrásra figyelmeztet a katasztrófavédelem vármegyei szóvivője: a szénmonoxid-mérgezések száma is megugrik a kánikula időszakában.