Dunaújváros Hetilap

30 tétel a ciklust záró közgyűlés napirendjén

Öcaline - 2024. szeptember 18. 16:30

Az önkormányzati időszak utolsó közgyűlését tartják csütörtökön a Városházán, a nyílt ülés napirendjén 30 tétel szerepel – köztük fejsúlyos témák sora!

A szokott időben és helyen, mégis rendhagyó tanácskozásra készül az önkormányzat: a képviselők a jelenlegi összetételben utoljára tanácskoznak a Városháza közgyűlési termében szeptember 19-én, csütörtökön 9 órai kezdettel.

Módosított menetrend, változó büdzsék

Több fajsúlyos téma is szerepel a napirenden, így például várhatóan sor kerül a közgyűlési SZMSZ módosítására, és az önkormányzati gazdálkodás rendeletét is megváltozathatja a testület. Módosíthatnak az ülésen az idei költségvetési rendeleten, és ha már gazdálkodás: naprenden lesz az első félév pénzügyi terve teljesítéséről szóló tájékoztató is.
Szintén érinti a büdzsét, hogy a képviselők dönthetnek az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények költségvetési előirányzatainak módosításáról.

Támogatott tervekkel

Intézményi színtérre térve többek között a Bartók Kamaraszínházzal élő fenntartói megállapodás módosításáról dönthet a testület, emellett elfogadhatják a Dunaújvárosi Egyetemmel kötendő támogatási szerződést a képviselők.
 2024 az olimpia éve – döntés születhet a párizsi olimpián részt vett dunaújvárosi sportolók, sportszakemberek eredményességi jutalmazásáról is. Pályázati színtéren mind az URBACT Innováció Transzfer Hálózatok pályázattal, mind az EUI Imperfect City pályázattal kapcsolatos döntések megszülethetnek a holnapi közgyűlésen.
A képviselők a ciklust záró közgyűlésen egyebek mellett korszerűsítési munkálatokhoz adhatnak tulajdonosi hozzájárulást a KULTIK Mozit üzemeltető Apolló Mozgókép Kft. részére, helyreállíthatják a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft.-nél a saját tőke és a jegyzett tőke arányát, valamint új igazgatósági tagot választhatnak a DVG Zrt. testületébe.
A nyílt ülést követően zárt ajtók mögött dönthet a közgyűlés arról, kinek adományozza a Dunaújvárosért díjat.

A nyílt ülés tételes napirendje a csatolt állományban olvasható!

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Zsámbok Lili intézményvezetőként folytatja a Szertelen Házban

Zsámbok Lili intézményvezetőként folytatja a Szertelen Házban

2024. szep. 18.

Dunaújvárosban szerteágazó szociális háló segíti a bajbajutottakat, rászorulókat, betegeket. Az intézmények sorának fontos szereplője az MRE Újváros Drogambulancia – Zsámbok Lili intézményvezetővel beszélgettünk.

A szolidaritás és érzékenyítés napjára készülnek

A szolidaritás és érzékenyítés napjára készülnek

2024. szep. 18.

Tavaly nagy sikerrel rendezték meg városunkban a Szolidaritás és Érzékenyítés Hete programsort a Városháza téren, amely a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozást, viszonyulást volt hivatott segíteni. Az idén is lesz hasonló rendezvény.

Felkészülten várják az árhullámot, de szükség lesz a segítségre!

Felkészülten várják az árhullámot, de szükség lesz a segítségre!

2024. szep. 17.

Bár csúcsdöntés nem valószínű, a Szalki-sziget objektumai veszélybe kerülhetnek a Dunán végigvonuló árhullám során – a Halászcsárda körbezsákolásához várják a segítő erős kezeket!

Közös akció a takarítás világnapján: tisztítsuk meg az erdei tornapályát!

Közös akció a takarítás világnapján: tisztítsuk meg az erdei tornapályát!

2024. szep. 17.

A dunaújvárosi Decathlon Áruház és a Jót, Szívből – Dunaújvárosért! szervezet minden évben részt vesz a nemzetközi szemétszedés napján, a World Cleanup Day nevű eseményen, amikor emberek ezrei gyűjtenek szemetet a világ minden pontján. Az idei dátum: szeptember 20. Az esemény közeledtére közös sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a szervezők.

DSTV: közeledik az árvíz

DSTV: közeledik az árvíz

2024. szep. 17.

Az elmúlt napok esős időjárása komoly vízszintnövekedést okozott a Duna vízgyűjtő területein, és drasztikus növekedés várható városunknál is, derül ki a DSTV összegzéséből. Az árhullám fenyegetése miatt a Helyi Védelmi Bizottság is meghozta a szükséges intézkedéseket. Hangkép.
 

DSTV: időpontfoglalás – egyszerűbben

DSTV: időpontfoglalás – egyszerűbben

2024. szep. 16.

A Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben folyamatosan vezették be a szakrendelésekre/ambulanciákra vonatkozóan az országos Járóbeteg Irányítási Rendszert, derül ki a DSTV összegzéséből. Nyár elejétől él az időpontfoglalás lehetősége – a stáb az eddigi tapasztalatokra volt kíváncsi. Hangkép.

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

Európai Mobilitási Hét autómentes nappal – városunkban is újra!

2024. szep. 15.

A zöld értékek, a klímavédelem és az élhető város pillérein alapul a hétfőn kezdődő programsor – itt a részletes tervezet, sok-sok közösségi programmal!