A főpróba nem sikerült

spigott - 2024. szeptember 5. 7:30

Nem játszott jól, így háromgólos vereséget szenvedett a horvát KHL Sisak elleni felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az Alpesi Ligában szereplő horvát KHL Sisak gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban szerdán este.

Somogyi Balázs alakulata igyekezett már a meccs elején magához ragadni az irányítást, ám hiába költözött be ellenfele harmadába, meglehetősen pontatlan volt a játéka, így a fegyelmezetten védekező vendégek számára nem okozott különösebb gondot a hazai támadások megszűrése. A horvátok a harmad derekától egyre bátrabban játszottak, s egy méretes védelmi hibát kihasználva meg is szerezték a vezetést a a 14. percben, s mivel nem sokkal később egy emberelőnyt is gyorsan gólra váltottak, az első szünetre 0-2-es állással vonultak a felek.

A térfélcsere után sem sokat változott a játék, próbálkoztak ugyan a mieink, de legnagyobb lehetőségeiket sem tudták gólra váltani, míg a vendégek könyörtelenül kihasználták a védelmi megingásokat, s egy emberhátrányos találattal tovább növelték fórjukat. A harmad derekán Zohovs egy szép egyéni alakítás végén visszahozta ugyan kettőre hokisainkat, de a harmadik húsz percben megint kihasznált egy emberfórt a horvát gárda, mely végül 4-1-es győzelmet aratott a rossz napot kifogó Acélbikák ellen.

Végh Zoltán felvételei

Nem is titkolta csalódottságát a meccs után Somogyi Balázs vezetőedző, aki lényegesen többet remélt együttesétől.
– Ezt a meccset már a Fradi elleni győzelem után elveszítettük az öltözőben, mert többen azt gondolták, hogy ha megverjük a liga egyik legjobb csapatát, akkor most örömjátékra lehet készülni. Ez nem így történt, ezúttal minden rossz volt, amit csináltunk, így bőven lesz mit megmutatni a játékosoknak a meccs elemzésekor. Ezzel véget értek a felkészülési meccseink, most egy nap pihenőt kapnak a játékosok, majd folytatjuk a munkát, a Fradi elleni meccsre lehet építeni, a mostaniból viszont tanulnunk kell, hogy készen álljunk az Erste Liga jövő heti rajtjára.

DAB – KHL Sisak 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

DAB: Tóth B. (Bobrov) – Faith, Leiter, Watkins, Zohovs 1, Mikkel Jensen – Sziszak, Kluuskeri, Sári, Hári N., Sági – Jurkovics, Tóth G., Csémi, Mazzag, Mathias Jensen – Léhi, Szűcs, Cseh, Kuminka. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Rávezetéses siker a Fradi ellen

Rávezetéses siker a Fradi ellen

2024. szep. 04.

A Ferencváros elleni fővárosi összecsapáson szerezte meg első győzelmét a nyári felkészülési időszakban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

2024. szep. 04.

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián. Így is szép volt, Gyuszkó, büszkék vagyunk rád! 

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.

DSTV: kezdődik a szezon

DSTV: kezdődik a szezon

2024. szep. 03.

A Pentele ASE asztaliteniszezőinek első csapata az NB II-ben, míg a második számú alakulat az NB III-ban kezdi meg a bajnokságot az előttük álló hétvégén. Lassan véghajrájához érkezik a Pentele ASE asztaliteniszezőinek nyári felkészülése. Hangkép.

Elkészült az alapszakasz sorsolása

Elkészült az alapszakasz sorsolása

2024. szep. 03.

A DKSE röplabdázói a fővárosban kezdik, majd Kecskeméten fejezik be az 2024/2025-ös Extraliga alapszakaszának küzdelmeit.

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

2024. szep. 02.

A dunaújvárosi sportlövő a 22. helyen fejezte be a sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámának küzdelmeit a párizsi paralimpián.

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

2024. szep. 02.

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Szarvasi Kenumaraton elnevezésű vízitúrán augusztus derekán.