Biztos továbbjutás a vármegyei kupában

spigott - 2024. szeptember 19. 7:30

A meccs elején egy, a végén három gólt szerezve aratott magabiztos, 4-0-s győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Beloiannisz ellen a Fejér vármegyei Kupa harmadik fordulójában.

A vármegyei másodosztályban szereplő Beloiannisz elleni hazai összecsapással folytatta a Fejér Vármegyei Kupa küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata szerdán délután fél öttől.

A mieink a győzelem és a továbbjutás reményében öltöttek szerelést, s ennek megfelelően is kezdtek, mert Dorogi pontos beadása után Szepessy már a második percben megszerezte a vezetést egy remek fejessel (1-0). A folytatás is komoly hazai fölényt hozott, ám a helyzetek kihasználásával meggyűlt a baja focistáinknak, akik kétszer is megzörgették a felső lécet, de újabb gólt nem tudtak szerezni a nagyon fegyelmezetten és lelkesen védekező vendégek ellen az első felvonásban.

A fordulást követően még nagyobb fölényben játszott a DFC, ám hiába került szinte percenként helyzetbe a beloianniszi kapu előtt, vagy a befejezésekbe csúszott hiba, vagy a mezőny egyik legjobbja, Rácz kapus védett bravúrral. Az utolsó negyed órára teljesen elkészült erejével a vendégcsapat, mely Szántó öngólja után került még nagyobb bajba a 75. percben (2-0).

Végh Zoltán felvételei

A 80. percben Tapiska pontos passza után Gál lőtt a bal alsóba tíz méterről, majd két perccel később éppen őt buktatták a tizenhatoson belül, s a megítélt büntetőt Bata értékesítette, végleg eldöntve az összecsapást (4-0). A végig rendkívül barátságos meccs utolsó percében egy rosszul sikerült becsúszás miatt a vendégek játékosát, Lepsényi Józsefet kiállította a játékvezető, mást már nem is jegyezhettünk fel, így a Dunaújváros FC magabiztosan jutott be a sorozat következő fordulójába, ahol az Ikarus-Maroshegy csapata ellen lép majd pályára.

Dunaújváros FC – Beloiannisz 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Szepessy, Gál, Bata, Szántó (öngól)

Dunaújváros FC: Sári – Horváth, Király, Ferenczy, Vagyóczki (Káveczki, 85.), Kiss, Tapiska (Tihanyi, 85.), Dorogi, Bata, Gál (Sárosi, 85.), Szepessy. Vezetőedző: Gróf András.

A rovat további hírei: Sport

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

2024. szep. 24.

Összességében elégedetten értékelte az Olaszországban megrendezett nyíltvízi junior úszó világbajnokságon nyújtott teljesítményét a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor. Hangkép.

Újra bizonyítottak a veteránok

Újra bizonyítottak a veteránok

2024. szep. 24.

Hét dobogós helyezéssel zárták a DKSE birkózói a Kiskunhalason megrendezett Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság küzdelmeit.