Itthon is bemutatkozik a DAB

spigott - 2024. szeptember 22. 7:30

A DEAC elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától.

Főoldali és belső kép forrása: UTE jégkorong

Szoros, kiélezett mérkőzésen, a véghajrában kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga pénteki játéknapján. Somogyi Balázs alakulatának így továbbra is várnia kell idei első győzelmére a sorozatban, ám remélhetőleg ma már ezt is megszerzik Acélbikáink, akik délután öt órától végre hazai pályán is bemutatkozhatnak szurkolóiknak, méghozzá a Debrecen hokisai ellen.

A feladat azonban finoman szólva sem lesz egyszerű, ugyanis a DEAC jelentősen megerősödött a tavalyi szezonhoz képest, s ez eddigi eredményeiken is látszik, ugyanis a nyitó fordulóban a Ferencvárost győzték le 7-4-re, majd a FEHA19 ellen arattak újabb sima, 6-2-es győzelmet, így két fordulót követően hat ponttal állnak a tabella második helyén a szintén hibátlan Brassó mögött.

Acélbikáinknak azonban elsősorban önmagukkal kell foglalkozniuk, árulta el Somogyi Balázs vezetőedző, aki szerint hazai pályán nem lehet más céljuk, mint a három pont megszerzése még úgy is, hogy első soros hátvédjük, Colton Leiter kisebb sérülés miatt csak a jövő héten állhat újra a csapat rendelkezésére.
– Teljesen mindegy, hogy ki ellen játszunk, hazai pályán tényleg nem lehet más az elvárás, mint a győzelem megszerzése. Ki kell szolgálnunk az értünk szurkolókat, jó játékkal tudatosítani, hogy aki a Dunaújvárosi Jégcsarnokba látogat, annak nagyon nehéz dolga lesz itt.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.