Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

spigott - 2024. szeptember 21. 17:30

Ugráson Mayer Gréta, míg felemáskorláton Makai Lilla bizonyult legjobbnak a Waberer's Szerbajnokság szombati döntőiben.

A Központi Tornacsarnokban rendezik meg szombaton és vasárnap a tornászok Waberer's Szerbajnokságának küzdelmeit, melynek nyitónapján ugráson és felemáskorláton bizonyíthatták felkészültségüket a versenyzők.

Akik között két DKSE-s tornászért, Mayer Grétáért és Makai Lilláért is szoríthattunk, ugyanis előbbi ugráson, míg utóbbi felemáskorláton mérette meg magát. Méghozzá nem is akárhogyan, mert Mayer Gréta 13.150 pontot elérve szerezte meg az ugrás első helyét, megelőzve a győri Péter Sárát (12.750) és a veszprémi Schermann Biankát (11.450), míg Makai Lilla felemáskorláton szerzett 10.800 pontja szintén aranyérmet ért Schermann Bianka (10.700) és debreceni Szilágyi Nikolett (10.400) előtt.

A szombati versenynapot követően a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapján értékelték versenyzőink teljesítményüket.

Mayer Gréta:
– Örülök annak, hogy a csapatbajnoki cím után itt is aranyérmet tudtam szerezni. Az edzőmmel, Trenka Jánossal egyeztetve ezúttal szándékosan kihagytuk a felemáskorlátot. Fél szemmel már a szombathelyi VK-ra készülünk.

Makai Lilla:
– Az aranyérem ellenére nem vagyok teljesen elégedett, mert a gyakorlatom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ennek ellenére természetesen örülök az első helynek. Vasárnap gerendán indulok majd, ott is szeretnék jól szerepelni.

Képek forrása: MATSZ

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.