Kutyás programok sora: a kemping helyett a Városháza lesz a helyszín!

Fábos Zsolt - 2024. szeptember 16. 16:30

A kemping területe helyett a Városházán rendez egész napos kutyás programsort a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület szeptember 21-én, szombaton abból az alkalomból, hogy most lettek egyévesek. Várnak minden gazdit és kutyáját, de azokat is, akik csupán szeretik a négylábúak társaságát.

Mayer Tamásné, az egyesület vezetője arról tájékoztatott bennünket, hogy ezen a napon szeretnének bemutatkozni a városnak, szeretnék megmutatni a sok-sok kutyás tudnivalót, többek között azt, hogy a gazdák hogyan tudnak dolgozni a kutyájukkal. Ki lehet majd próbálni a különböző kutyás sportokat, a kutyaegészséggel, illetve a kooperatív együttműködéssel kapcsolatos elméleti előadásokat terveznek erre a napra, lesznek mentőkutyás előadások, fizioterápiás bemutatók, a nap végén pedig kutatókutya segítségével megkeresnek egy eltűnt személyt. 
A rendezvény előzetes helyszíni bejárásán (még a kempingben) ott volt Barta Endre alpolgármester is, aki arról beszélt, hogy bár ez egy rendezvény, a témát sokkal összetettebben kell kezelni:
– Örülök annak, hogy a LEAF csapatával nagyon sok kapcsolódási pontunk van. Például az, hogy Mayer Tamásné októbertől önkormányzatunk állatvédelmi referenseként dolgozik majd, de eddig is segített nekünk aktuális és fontos ügyekben. Rendkívül fontosnak tartom, hogy városunk kutyás szervezetei rendkívül nyitottak a városlakók felé, rendezvényeket, programokat szerveznek, segítik a helyes kutyatartást. Ezt a programot is ajánlom mindenki figyelmébe!

A kínálat tehát változatlan, a helyszín viszont az árvíz-fenyegetés miatt módosul: a Városházán várják az események iránt érdeklődőket szombaton!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

A hűvös, esős napok után kellemes őszi idő várható

A hűvös, esős napok után kellemes őszi idő várható

2024. szep. 16.

Még néhány napig hűvös idő lesz, majd lassú, de biztos melegedés kezdődik a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét közepétől újra 20 fok feletti értékeket mérhetünk.

DSTV: jó ügy érdekében futottak

DSTV: jó ügy érdekében futottak

2024. szep. 15.

A beszámolót már olvashatták, most mutatjuk a DSTV összegzését a múlt heti közösségi akcióról. Több száz résztvevő kapcsolódott be a Fuss velünk, fuss értünk jótékonysági futóverseny programjába – a közösségi kezdeményezés ezúttal is szép sikert aratott. Hangkép.

DST: a csodakert bűvöletében

DST: a csodakert bűvöletében

2024. szep. 14.

Nem is olyan régi vendégjárást elevenít fel a DSTV összeállítása. A nyár közepén vezette körbe a 79 éves Szántai Lajos a stábot nagy gonddal ápolt, csodaszép kertjében. Az Ivó utcai oázis szépsége méltán nyűgöz le minden vendéget. Hangkép.
 

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

Fanok, figyelem, újra itt a Dunaújvárosi Képregényfesztivál!

2024. szep. 12.

Kisjubileumot ül a közösségi kezdeményezés. idén már ötödszörre rendezik meg a Dunaújvárosi Képregényfesztivált. A seregszemlének ezúttal is a Munkásművelődési Központ ad otthont, szombaton csalogatják a műfaj régi és új rajongóit. Lehet, hogy Darth Vader is befut!

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

DSTV: tréfás eszközarzenál a Máltai Játszótéren

2024. szep. 12.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV hangképes összegzése a Máltai Játszótéren rendezett, Huncut-Pong névre keresztelt bolondos asztalitenisz versenyről. A lényeg: a versenyzők bármilyen eszközt bevethettek a jó hangulatú viadal során – kivéve a pingpongütőt. Hangkép.

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

Kézműves Kincsek Vására – újra az MMK-ban

2024. szep. 11.

Egyszer már belevágtak, ám a vírus miatt megszakadt a szép sorozat – most a jubileumi esztendő lehetőséget teremt az újrázásra: ismét zászlót bont a Kézműves Kincsek Vására a Munkásművelődési Központban. 

New York maradt az örök szerelem

New York maradt az örök szerelem

2024. szep. 11.

Varga Róbert dunaújvárosi gitárvirtuóz pályafutása során eddig 64 országban járt, és különleges helyeken zenélt. Beszélgetésünk során felelevenítette pályafutása kezdetét, illetve mesélt a világjáró luxushajókról is.Portré.