Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

spigott - 2024. szeptember 16. 7:30

A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is.

Mint ismert, összesen öt dunaújvárosi játékosért és edzőért szoríthattunk női vízilabda válogatottunknál a párizsi ötkarikás játékokon, ugyanis Garda Krisztina, Horváth Brigitta és Mahieu Geraldine a vízben, míg Mihók Attila és Kardos Noémi a parton igyekezett mindent elkövetni azért, hogy a lehető legjobb helyen végezzen válogatottunk a francia fővárosban.

Nagy büszkeség a városnak

Nemzeti együttesünk végül az ötödik helyen fejezte be a viadalt, mely után kisebb szabadságot kaptak olimpikonjaink, hogy kipihenjék a fáradalmakat, ám előző hét végén már visszatértek Dunaújvárosba, s pénteken a klub és a város vezetése is köszöntötte az olimpiát megjárt DFVE-játékosokat és szakembereket. Pénteken este ugyanis a DFVE új elnöke, Kiss Tibor, valamint elnökségi tagja, Nagy Attila mellett Barta Endre alpolgármester és Motyovszki Mátyás képviselő, az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke várt virággal a dunaújvárosi játékosokat a Fabó Éva Sportuszodában.

A családias hangulatú ünnepségen előbb Kiss Tibor, majd Barta Endre és Motyovszki Mátyás szólt a játékosokhoz, s utóbbi a DSTV kamerája előtt is megosztotta gondolatait a DFVE játékosainak olimpiai szerepléséről.
– Én minden sportolót imádok szívből és legbelülről, de ezek az időszakok azért mindig az olimpikonokról szólnak és természetesen nagy büszkeség volt számunkra az, hogy ez a kis város ilyen komoly erővel képviseltette magát az olimpián. Vízilabdás lányaink is megtettek mindent azért, hogy a legjobb eredményt érjék el, bebizonyították, hogy nem érdemtelenül vannak itt és a helyükön az olimpián, és emellett abban is biztos vagyok, hogy ez további munkára sarkallja majd őket, hogy a továbbiakban még szebb eredményeket tudjanak elérni. Nem vagyok szakembere a vízilabdának, de az feltűnt, hogy óriásit küzdöttek minden mérkőzésen, s csak apró nüanszok döntöttek arról, hogy nem értek el jobb eredményt.

Céljuk a modern vízilabda

A péntek esti köszöntés után mutatták be a DFVE női vízilabdázóinak új vezetőedzőjét, másodedzőjét, valamint új igazolását is, s mint azt megtudhattuk, a 2024/2025-ös szezonban Makszim Kordonszkij lesz női vízilabdázóink vezetőedzője, munkáját másodedzőként volt játékosunk, Brezovszki Gerda segíti, míg a vízben a 23 esztendős görög Effrosyni Katsimpri csatlakozik együttesünkhöz.

Az orosz szakember hosszú ideig dolgozott hazájában, majd Egyiptomban és Franciaországban vállalt munkát, Dunaújvárosba is innen érkezett, ugyanis a tavalyi szezonban a francia Mulhouse vezetőedzője volt, s mint azt elmondta sok éve ismeri a klubot, illetve annak tagjait, hiszen nagyon kemény ellenfelei voltunk anno az orosz Kirishi csapatának, így nagy öröm volt számára, mikor megkeresték, hogy legyen része a klub életének. A szakember kifejtette, szereti a színházhoz hasonlítani a vízilabdát, ezért a játékosoknak az embereknek, a szurkolóknak kell játszaniuk, természetesen úgy, hogy ez eredményes is legyen. Ezért a céljuk az lesz, hogy modern vízilabdát játsszanak, valami újat, s ez olyan tehetséges játékosokkal, akik itt vannak a klubnál, meg is valósítható és ezért az egész stábbal együtt mindent el is fognak követni.

Brezovszki Gerda itt kezdett el vízilabdázni, s bár az elmúlt három évben a fővárosban játszott, idén befejezte játékos pályafutását, s másodedzőként dolgozik a DFVE stábjában. Mint elmondta, tavasszal keresték meg őt, hogy csatlakozzon edzőként a klubhoz, s óriási megtiszteltetés számára, hogy ott folytathatja a munkát, ahol vízilabdázó lett belőle. Gerdától megtudtuk, hogy a DFVE edzői stábjába tartozni megtisztelő feladat, s természetesen mindent el fog követni azért, hogy a lehető legtöbb segítséget tudja nyújtani a vezetőedzőnek, s egyelőre nagyon jól működik köztük a munkamegosztás.

Végh Zoltán felvételei

A 23 esztendős Effrosyni Katsimpri az elmúlt években a francia bajnokságban szerepelt, s innen is szerződött Dunaújvárosba. Mint azt kiemelte, a magyar női vízilabda az egyik legerősebb a világon, ráadásul a DFVE egy komoly történelemmel rendelkező klub, ezért nagy megtiszteltetés számára, hogy itt lehet. Korábban már dolgozott együtt Makszim Kordonszkijjal, akiben nagyon megbízik, ezért is szerződött Dunaújvárosba, ahol természetesen szeretne minél többet segíteni a csapatnak abban, hogy elérjék közös céljaikat.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

2024. szep. 16.

A meccs közel egyharmadát emberhátrányban töltve kapott ki két góllal a FEHA19 vendégeként a DAB jégkorong csapata az Erste Liga első idei mérkőzésén.

A hozzáállásra nem lehetett panasz

A hozzáállásra nem lehetett panasz

2024. szep. 15.

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2024. szep. 14.

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

2024. szep. 14.

Felejthető védekezéssel szenvedett hétgólos vereséget a Szombathely elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese pénteken este.

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

2024. szep. 13.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség múlt hét pénteken közösen rendezte meg a VI. Ongai Gábor Emléktornát. A résztvevő csapatok az egykori dunaújvárosi rendőrre a már hagyományos módon – sporttal emlékeztek. Hangkép.

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

2024. szep. 13.

A DKKA U18-as csapata kikapott, az U20-asok viszont remek második félidei játékkal nyerték az Érd elleni korosztályos bajnoki találkozót.