Semmilyen területen nem jó a függőség!

doszerk - 2024. szeptember 24. 9:00

Már maga a függőség szó is összerántja az ember gyomrát, hiszen semmilyen pozitív csengése sincs a dolognak: nem vagyunk urai önmagunknak, ki vagyunk szolgáltatva valaminek, ami mivel eluralkodott rajtunk, kárt tesz az életünk többi területében. (X)

Ugye, hogy nem hangzik túl jól? És jóllehet a hírekben inkább az alkoholizmussal, droggal vagy épp játékszenvedéllyel kapcsolatos tragédiák, tanulmányok és esetek szerepelnek, azért jobb, ha nem áltatjuk magunkat. Más is tud hasonló hatást kelteni, többek között akár az önkielégítés is!

Miért lenne rossz, ami jó?

Tulajdonképpen már szinte mindenhonnan csak azt hallani, hogy az önkielégítés jó, hogy szerezzünk be hozzá minden szexuális segédeszközt az Erotikashow.hu kínálatából, és milyen jó lesz nekünk.

Valóban jó is lesz, amennyiben mértékletesen tesszük mindezt. Persze az, hogy mértékletesség, meglehetősen relatív, hiszen más étvággyal rendelkeznek az emberek. Ugyanakkor a már ismert jótékony hatásokon túl (csökkenő stressz és szorongás, jobb alvásminőség, jobb önismeret, kielégítőbb szexuális együttlétek) hamar átlendülhetünk a ló túloldalára. Oda, ahol már az árnyoldalak is megjelennek.

Honnan ismerhető fel, hogy már túlzásba estél?

Most minden bizonnyal felmerült benned, hogy mégis milyen hátrányod származhat abból, ha sokszor magadhoz nyúlsz. Mutatunk párat:

– Ha túl szorosan fogod magad, akkor még a legszűkebb vagina sem lesz elégséges számodra, így garantáltan a párkapcsolat rovására megy majd a túl sok maszturbálás.
– Ha már annyira kényszeres a cselekvés, hogy még a munkahelyeden sem bírsz magaddal, akkor akár a munkád elvesztését is kockáztathatod.
– Ha már annyit költesz a különféle maszturbátorokra, hogy az már az anyagi helyzetedet rendíti meg, akkor az is már egy intő jel.
– Ha már sebes a nemi szerved, de még mindig nem bírsz leállni, akkor az még aggasztóbb.
– Ha már csak az vezérel, hogy mihamarabb hazaérj, hogy magadhoz nyúlhass, szintén gondra utal.
– Ha mindenre az a válaszod, hogy maszturbálsz, az szintén túlmutat az egészséges határon.

Ilyenkor feltétlenül érdemes felkeresni egy szakembert, adott esetben pszichológust, szexuálpszichológust, aki segít visszatérni a normál kerékvágásba.

Előzd meg a bajt!

Általános igazság, hogy könnyebb elejét venni a bajnak, mint tüzet oltani. Így aztán bár valóban rendkívül hasznos a rendszeres önkielégítés, mégis próbáljunk meg az észszerűség határain belül maradni.

Emellett pedig tanácsos olyan megelőző intézkedéseket eszközölni, mint heti több alkalommal eljárni sportolni, minimalizálni a pornófilmek nézését, illetve kezdhetsz akár új hobbiba is, ahol kiélheted a kreativitásodat. Ha mindezek mellett pedig néha jut erőd és energiád magadhoz nyúlni, ám legyen! A szükséges kellékeket ne feledd el beszerezni az Erotikashow.hu webshopjából!
 

A rovat további hírei: Mozaik

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

2024. szep. 26.

Létezik egy olyan riasztómárka, amiben ön is maximálisan megbízhat, ha a biztonságáról van szó. (X)

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

2024. szep. 26.

Az üzleti környezet dinamikus változásai miatt gyakran előfordul, hogy egy vállalkozó vagy befektető gyorsan szeretne céget alapítani, hogy kihasználjon egy adódó lehetőséget. Ilyen esetekben az egyszerűsített cégbejegyzés nagyszerű megoldás lehet. (X)

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

2024. szep. 26.

Még az árvízi fenyegetés előtt készült a DSTV nyári szezont záró összeállítása a Dunagyöngye Halászcsárdában. Fókuszban a kínálat: milyen ételeket kerestek az emberek, milyen újdonságokkal tudtak készülni az egységek a friss zöldségeknek köszönhetően? Hangkép.

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

2024. szep. 25.

Csatlakoztak az országos Bicibusz-akcióhoz, újra várják a hagyományos családi piknik résztvevőit, ráadásként nem maradhat el a zenei világnap megünneplése sem a Móricz iskolában. Hírcsokor.

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

2024. szep. 25.

Az adóhatóság gyakran oszt meg híreket a különböző platformokon az általa végzett ellenőrzésekkel, a kiszabott bírságokkal kapcsolatban. Olyannyira, hogy szinte minden napra jut egy-egy hír a hivatal háza tájáról. Ezek célja nem más, mint az elrettentés és a figyelemfelhívás az adózási szabályok betartására vonatkozóan. (X)

A névjegy átadásának szabályai

A névjegy átadásának szabályai

2024. szep. 25.

Bár a híroldalak nem hozzák címoldalon, de a névjegyek világában komoly átalakulás zajlik: a hagyományos, papíralapú névjegykártyákkal szemben egyre nagyobb teret követelnek maguknak a különböző formátumú digitális névjegyek. (X)