Újabb hajrávereség

spigott - 2024. szeptember 21. 7:30

Megint az utolsó percekben kapott góllal szenvedett vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában, ezúttal az Újpest vendégeként.

A nyáron jelentősen megerősített UTE otthonában korcsolyázott jégre a DAB jégkorong csapata az Erste Liga pénteki játéknapján. Acélbikáink a javítás, a jó meccs reményében vágtak neki a találkozónak, s bár az első percek a hazaiak fölényét hozták, a játékrész derekától átvette az irányítást együttesünk, mely többször is közel járt a vezető találat megszerzéséhez, de Rajna eszén sajnos nem tudtak túljárni a dunaújvárosi csatárok, így az első húsz perc gól nélküli döntetlennel ért véget.

A második etapból mindössze szűk három perc telt el, mikor Mikkel Jensen fülelt le egy hazai átadást, majd mattolta az addig remekül védő hazai hálóőrt (0-1). A bekapott gól után igyekezett váltani az Újpest, de egy emberelőnyben töltött két percen kívül nem tudták komolyan veszélyeztetni a mieink ketrecét. Egészen a 32. percig, mikor Szabó Rácz szúrt bele eredményesen egy belőtt korongba, s bár a mieink is eljutottak két kapuvasig, a második húsz perc végén 1-1-es állást mutatott az eredményjelző.

Képek forrása: UTE

Az újabb térfélcsere után igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a lila-fehér alakulat, de A Bikák nagyon taktikusan játszva tartották az eredményt. Egészen az 54. percig, mikor Desrocher távolija akadt be Tóth kapujába, így a fehérvári meccshez hasonlóan ezúttal is a hajrában került hátrányba együttesünk (2-1). Mely az utolsó percben hiába támadott hat az ötben az egyenlítésért, nem tudott betalálni, így az UTE végül 2-1-es sikerrel tartotta otthon a pontokat.

Edzői értékelések

Jason Morgan, vezetőedző – UTE
– Az első harmadban jobb volt a Dunaújváros, többet lőttek kapura, több helyzetet alakítottak ki. Az azonban tetszett, ahogy erre reagáltunk, és külön öröm, hogy egy fiatal játékosunk, Szabó Rácz Maxim fel tudott lépni és egalizált egy remek góllal. A második harmadban már jóval többet lőttünk kapura, jól védekeztünk, és Rajna Miki is jól tartott minket. A záró játékrészben ugyan kihagytunk pár ziccert, de ez benne van, viszont Desrocher gondoskodott arról, hogy nálunk legyen az előny. Az emberhátrányos védekezésünk ma is rendben volt, így megtaláltuk a győzelemhez vezető utat!

Somogyi Balázs, vezetőedző – DAB
– Szeretném megdicsérni a csapatomat, sokat léptünk előre, sokkal szervezettebbek voltunk, mint az előző mérkőzésen. Az első harmad érzelemmentes tapogatózással telt, a második harmadban megjöttek az érzelmek, voltak kiállítások és gólok, közönségszórakoztató játékot láthattak a nézők, a harmadik harmadban mindkét csapat küzdött a győzelemért, de ebből most az UTE jött ki jobban. Így is büszke vagyok a fiúkra, megyünk tovább!

UTE - DAB 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

UTE: Rajna (Erdei) – Desrocher 1, Kiss D. (1), Walker, McNulty, Danserau – Franyó, Sol, Kiss P., Páterka, Laskawy – Pokornyi, Tornyai, Szalma, Szabó Rácz 1 (1), Kovács A. (2) – Rósa, Nádasy, Kovács S., Simon P. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Tóth B. (Bejó) – Tóth G., Kluuskeri, Mikkel Jensen 1, Zohovs, Watkins – Raskin, Sziszak, Sági M., Hári, Ritter – Faith, Jurkovics, Nagy B., Mazzag, Kuminka – Léhi, Mathias Jensen, Cseh, Sári. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

DSTV: továbbra is az élmezőnyben

2024. szep. 24.

Összességében elégedetten értékelte az Olaszországban megrendezett nyíltvízi junior úszó világbajnokságon nyújtott teljesítményét a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor. Hangkép.

Újra bizonyítottak a veteránok

Újra bizonyítottak a veteránok

2024. szep. 24.

Hét dobogós helyezéssel zárták a DKSE birkózói a Kiskunhalason megrendezett Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Bajnokság küzdelmeit.