Véget ért a paralimpia Gurisatti Gyula számára

spigott - 2024. szeptember 4. 12:00

A huszonharmadik helyen fejezte be a sportpisztolyosok ötven méteres versenyszámának küzdelmeit Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián.

Kép: MTI-archív (Koszticsák Szilárd felvétele)

A tíz és huszonöt méteres versenyszámot követően ezúttal a pisztolyosok ötven méteres selejtezőjében mérette meg magát városunk sportlövője, Gurisatti Gyula a párizsi paralimpián szerdán délelőtt. Az ötödik paralimpiáján szereplő ötvennyolc esztendős versenyzőre összesen hatvan lövés várt a szám selejtezőjében, ahol az első sorozatban 82, majd sorrendben 88, 86, 87, 87, illetve 86 kört ért el, így összesen 516 körös eredménnyel a huszonnegyedik helyen fejezte be a szám küzdelmeit. A vegyes összetételű mezőny (női és férfiak együtt indultak a versenyszámban) másik magyar versenyzője, Dávid Krisztina 533 kört elérve, a kilencedik helyen végzett, így sajnos ő sem jutott be a nyolcfős fináléba.

A rovat további hírei: Sport

Újabb négygólos siker

Újabb négygólos siker

2024. szep. 04.

Erősen tartalékosan is magabiztos győzelmet aratott a Tolna-Mözs elleni felkészülési találkozón a Dunaújváros futsal felnőtt együttese.

DSTV: kezdődik a szezon

DSTV: kezdődik a szezon

2024. szep. 03.

A Pentele ASE asztaliteniszezőinek első csapata az NB II-ben, míg a második számú alakulat az NB III-ban kezdi meg a bajnokságot az előttük álló hétvégén. Lassan véghajrájához érkezik a Pentele ASE asztaliteniszezőinek nyári felkészülése. Hangkép.

Elkészült az alapszakasz sorsolása

Elkészült az alapszakasz sorsolása

2024. szep. 03.

A DKSE röplabdázói a fővárosban kezdik, majd Kecskeméten fejezik be az 2024/2025-ös Extraliga alapszakaszának küzdelmeit.

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

Gurisatti Gyuláért szoríthattunk Párizsban

2024. szep. 02.

A dunaújvárosi sportlövő a 22. helyen fejezte be a sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámának küzdelmeit a párizsi paralimpián.

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

Újabb arany a Szarvasi Kenumaratonon

2024. szep. 02.

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Szarvasi Kenumaraton elnevezésű vízitúrán augusztus derekán.

DSTV: a mozgás érdekében

DSTV: a mozgás érdekében

2024. szep. 01.

A héten is ellátogattunk Dóczi Zsuzsa egy edzésére, az air bungee fitness után a gymstic edzéseket elevenítettük fel. Az előzőhöz hasonlóan ez a mozgásforma is mindenkinek ajánlott, hiszen egy-egy rúd különböző ellenállású gumival van felszerelve, így a teljesen amatőrök is bátran belevághatnak a mozgásba. Hangkép.

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

2024. szep. 01.

Eredményes, sikeres edzőtáborokon vettek részt a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői a közelmúltban.