Vereséggel kezdtek az Acélbikák

spigott - 2024. szeptember 16. 15:00

A meccs közel egyharmadát emberhátrányban töltve kapott ki két góllal a FEHA19 vendégeként a DAB jégkorong csapata az Erste Liga első idei mérkőzésén.

Vármegyei rangadóval, a FEHA19 elleni székesfehérvári összecsapással vágott neki az Erste Liga 2024/2025-ös szezonjának a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata vasárnap este fél hattól.

Acélbikáink a jó rajtban bízva várták az összecsapást, melyet nem is kezdtek rosszul, hiszen már a 4. percben megszerezték a vezetést Hári Norbert révén, aki Sági kapu mögül visszatett passzát vágta kapásból a hálóba (0-1). Sokáig azonban nem örülhettek a mieink az előnynek, mert a 10. percben fórba kerültek a vendéglátók, akik Csollák emberelőnyös találatával egyenlíteni tudtak a 11. percben. A folytatásban átvette az irányítást a házigazda, mely a harmad végén megint emberelőnybe került, s bár ezzel még nem tudtak élni a vendéglátók, a fordulás után mindössze tizenhét másodperc alatt kihasználták az áthúzódó előnyt, s Zezelj találatával a vezetést is magukhoz ragadták (2-1).

A gól után újabb két percig játszhatott fórban a FEHA, de a következő találatot így is a mieink jegyezték, mert miután kiegészültek a Bikák Leiter passza találta meg Ságit, aki éles szögből a felsőbe vágta a pakkot (2-2). Sokáig nem játszottak azonban egálban a felek, mert Leiter négypercese alatt megint hátrányban kellett védekeznie a mieinknek, akik a játékrész hajrájában így is újra betaláltak, miután Watkins találta meg Mikkel Jensent, s dán csatár nem is hibázta el az üres kaput (2-3).

Képek forrása: FEHA19 (Soós Balázs felvételei)

A harmadik dunaújvárosi gólra megint jött egy emberhátrány, s bár ezt megúszták a mieink, a harmadik etap elején Watkins is kiült két percre, s ezt már kihasználták hazaiak, akik Zelelj második találatával újra egalizáltak a 42. percben (3-3). A 49. percben megkapta első emberelőnyét együttesünk is, de nem tudott élni vele. Az 55. percben a fehérváriak is megszerezték első góljukat egyenlő létszámban, miután Bogesic szúrt bele pontosan Szita lövésébe, majd a meccset Dobos üres kapus találata zárta le tizenhárom másodperccel a lefújás előtt, így a FEHA19 végül 5-3-as sikerrel tartotta otthon a három pontot.

Edzői értékelések

Tokaji Viktor, vezetőedző, FEHA19: – Nagyon sok minden történt a mai este, voltunk fönt, voltunk lent, voltunk nagyon mélyen, voltunk nagyon fönt, érzelmileg is elég nagy hullámvasutat jártunk be szerintem a mérkőzésen. Örülök, hogy volt bennünk kitartás, volt bennünk hit, volt bennünk akarat és leginkább csapatszellem, hogy a nehéz helyzetekben, a nehéz időkön át tudtuk magunkat juttatni, és a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Somogyi Balázs, vezetőedző, DAB: – Nagyon sok felesleges kiállításunk volt, ami megbosszulta magát. Meg kell értetnünk a játékosokkal azt, hogy egy-egy ilyen hiba, vagy akár helyezkedési hiba megbosszulja magát, és ezen a szinten már nem fér bele. Jól kezdtük a mérkőzést, utána megzavart minket a kapott gól, amit nem is értek, hiszen felkészültünk teljesen a mérkőzésre. Csalódott vagyok amiatt, hogy nem élveztük a játékot, hanem inkább görcsösen játszottunk.

FEHA19 – DAB 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)

DAB: Tóth – Leiter (1), Kluuskeri, Mikkel Jensen 1, Zohovs (1), Watkins (1) – Faith, Sziszak, Sági 1 (1), Hári 1, Ritter (1) – Tóth, Jurkovics, Mathias Jensen, Mazzag, Kuminka – Cseh, Sári. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

2024. szep. 16.

A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is.

A hozzáállásra nem lehetett panasz

A hozzáállásra nem lehetett panasz

2024. szep. 15.

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2024. szep. 14.

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

Nem várt pofon hazai pályán (galériával)

2024. szep. 14.

Felejthető védekezéssel szenvedett hétgólos vereséget a Szombathely elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese pénteken este.

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

DSTV: emlékeztek, kikapcsolódtak

2024. szep. 13.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség múlt hét pénteken közösen rendezte meg a VI. Ongai Gábor Emléktornát. A résztvevő csapatok az egykori dunaújvárosi rendőrre a már hagyományos módon – sporttal emlékeztek. Hangkép.

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

2024. szep. 13.

A DKKA U18-as csapata kikapott, az U20-asok viszont remek második félidei játékkal nyerték az Érd elleni korosztályos bajnoki találkozót.