Egészen a hét végéig kitart a kellemes, extrém enyhe idő

Öcaline - 2024. október 28. 10:30

Derült, napos és rétegfelhős térségek is lehetnek, a hét közepéig csak reggelente várható masszívan ködös idő a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Később változékony napok jönnek, a csapadékhajlam viszont továbbra is alacsony marad, sajnos, sajnos. 

"Napsütés és réteglelhő" – rövid, de beszédes összegzéssel szolgál szokásos hétindító prognózisa elején Krausz Mikes Miklós. A Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője szerint ma nap közben ugyan helyenként megmaradhat az éjszakai rétegfelhőzet és köd, másutt viszont napos idővel számolhatunk. Csapadék nem valószínű, a légmozgás mérsékelt marad, délután a hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A folytatás a friss modellfuttatások szerint hasonló lesz: kedden is napos idő várható, de egyes területeken tartósan megmaradhat a köd és a rétegfelhőzet. Csapadék továbbra sem valószínű, az északias szél viszont élénk lesz – ugyanakkor 18-20 fok közötti csúcsokkal számolhatunk délután.
Kiterjedt rétegfelhőzet és köd képződhet szerdára virradó éjjel, amely napközben többnyire felszáll, így sokfelé kisüt a nap – viszont a ködös területeken, kivált az északi hegyes-völgyes régiókban előfordulhat gyenge szitálás. A légmozgás mérsékelt marad, a hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön hajnalban sok helyen lehet rétegfelhőzet és köd, ami napközben jellemzően feloszlik. Napos és felhős tájak váltakoznak majd, a hőmérséklet pedig 13 és 18 fok között valószínű, de a ködös régióban előfordulhat gyenge szitálás.
Az ünnepi időszak is hasonló időjárást ígér: mindenszentek napján, azaz pénteken rétegfelhőzet, köd, pára és napsütés egyaránt előfordulhat. Néhol egy-egy gyenge eső vagy zápor lehet, a ködös tájakon pedig szitálás is kialakulhat. A hőmérsékleti értékek tekintetében nem lesz számottevő változás – délután 13 és 19 fok között mozog a hőmérséklet.
Gyenge hidegfront érheti el térségünket szombaton, a halottak napján szeles, változékony idővel számolhatunk – a csapadékhajlam alacsony marad, de néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, 12-15 fokos csúcsok lehetnek. Változékony, de már inkább napos idő várható vasárnap – 10-11 fokos értékekkel. 

Réteges ruházat mellett temetőjárásra és/vagy családi kirándulásra tökéletes!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kovács Judit felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

A biztonságos fürdőszobáért

A biztonságos fürdőszobáért

2024. okt. 28.

A fürdőszoba sokak kedvenc helyisége otthon, ugyanakkor ez a ház egyik legveszélyesebb szobája is lehet, különösen igaz ez az idősebb felnőttekre és a kisgyermekekre. (X)

DSTV: sajtburgerleves(!!!) a falodában

DSTV: sajtburgerleves(!!!) a falodában

2024. okt. 27.

Rendkívüli recepttel is csalogatja a vendégeket a Csibész Csibefaloda, derül ki a DSTV összegzéséből. Igazi különlegességnek számít a sajtburgerleves – most kiderül, mit tartalmaz és hogyan készül a faloda fantasztikus finomsága. Hangkép.

Nagyszabású gálával kezdte jubileumi sorozatát a Rosti iskola (galériával)

Nagyszabású gálával kezdte jubileumi sorozatát a Rosti iskola (galériával)

2024. okt. 26.

Szépszámú közönség előtt, komoly és színvonalas műsorral, az alapítók és a névadó emlékéhez méltó szép szavakkal ünnepeltek a Bartók színháztermében múlt pénteken. Nem is egy, hanem egyszerre három évfordulót!

Még manapság is sokan vágynak irodai munkára!

Még manapság is sokan vágynak irodai munkára!

2024. okt. 26.

Sokan elmondhatjuk magunkról, hogy 18 évesen még nem igazán tudtuk, hogy mely szakterület vagy munkakör lesz az, amiben ki tudunk majd teljesedni, és ahol ki tudjuk aknázni az erősségeinket, képességeinket. A hírekben is gyakori téma a fiatalok tanácstalansága a pályaválasztást illetően. (X)

DSTV: a szalagavató ruhák varázsa

DSTV: a szalagavató ruhák varázsa

2024. okt. 26.

A végzős középiskolások körében az egyik legizgalmasabb esemény a szalagavató bál. Aktuális témát folytat a DSTV összeállítása – ezúttal is a szakember vall arról, mi a menete a báli ruha kiválasztásának, milyen szempontok szerint választanak a bálozók. Hangkép.

Hogyan kezelhető az aranyér?

Hogyan kezelhető az aranyér?

2024. okt. 25.

Ha beszélni kell az aranyérről, gyakran még mindig zavarban vagyunk. Pedig ez a betegség nagyon gyakori, a felnőtt lakosságnak legalább a felét érinti... (X)

Mik a legújabb trendek az outdoor ruházat piacán?

Mik a legújabb trendek az outdoor ruházat piacán?

2024. okt. 24.

Napjainkban már egyáltalán nem probléma az, ha elered az eső túrázás közben, vagy csúszik a szikla a mászás során. A vezető tematikus márkák ugyanis olyan innovatív alapanyagokat használnak, amelyek maximális komfortérzetet biztosítanak szélsőséges helyzetekben is, megóvva a viselőjük testi épségét és egészségét. (X)