Fél tucat érem a diákolimpiáról

spigott - 2024. október 22. 15:00

Jól szerepeltek a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói a Zalaegerszegen megrendezett országos szabadfogású diákolimpiai döntőn a mögöttünk hagyott hétvégén.

Zalaegerszegen rendezték meg a birkózók országos szabadfogású diákolimpiai döntőjét, az V. Zrinszki Alapítvány Kupát az U10-es és U11-es korosztály számára október 19-én. A rangos megméretésen a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics György BDSE, Enying VSE) összesen tizenhárom fiatal tehetséggel vágtak neki a küzdelmeknek. Mint azt Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője elmondta, két korcsoportban összesen kétszázharminc birkózó palánta mondta el az olimpiai esküt az ünnepélyes megnyitón, s az eseményt megtisztelte jelenlétével Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, a Kozma István Birkózó Akadémia szakmai igazgatója, akinek buzdító szavai után megkezdődtek a küzdelmek.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

– Ami az eredményeknél is fontosabb ebben a korosztályban, hogy sokszor nagyon tudatos, jól felépített birkózást mutattak a fiúk és a küzdeni akarással sem volt probléma, ugyanis láttunk utolsó pillanatban megnyert meccset és 2-11-es állásról megfordított mérkőzést is. A helyezésekre sem lehet panasz, hiszen egy arany-, három ezüst- és két bronzérem mellett még egy negyedik és két ötödik helyezést is szereztek sportolóink, akiket Fehér Krisztián, Kiss Károly, Telekné László Csilla, Sipos Zsolt, Piros Tibor, Dudás György, Tombor István készített fel a hétvégi viadalra.

 Eredmények

1. hely: Szloboda Lóránt (63 kg) DKSE
2. hely: Kovács Bene Árpád (46 kg) DKSE, Erdősi Krisztofer (29 kg) EVSE, Pálfalvi Csaba (69 kg) EVSE
3. hely: Kéri Dániel (+69 kg) DKSE, Visnyei Zoltán (29 kg) Gurics GYBDSE
4. hely: Bayerle-Berecz Levente (50 kg) Gurics GYBDSE
5. hely: Katona Kristóf (32 kg) DKSE, Szalona Mihály (35 kg) Gurics GYBDSE

Nem jutottak a legjobb hat közé: Hir Tamás György (35 kg), Szélpál-Stadler Benett (35 kg), Várnagy Ákos (35 kg), Szabó Maximilián Brendon (32 kg)

A rovat további hírei: Sport

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

Átadták a DLSZ Aréna új műfüves pályáját (galériával)

2024. okt. 25.

Városunk, valamint a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetésének jelenlétében adták át a DLSZ Aréna új műfüves labdarúgó pályáját pénteken délelőtt.

Előbb szidalmazta, majd meg is ütötte a kalauzt a jegy nélkül utazó férfi

Előbb szidalmazta, majd meg is ütötte a kalauzt a jegy nélkül utazó férfi

2024. okt. 25.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt a megvadult utas ellen – pénzbüntetés lehet a történet vége, értesült a DO.

Ez nem a DKSE estéje volt

Ez nem a DKSE estéje volt

2024. okt. 25.

Támadásban elkövetett hibái miatt nem tudott szoros meccset játszani a vendég miskolciakkal a DKSE röplabda csapata Extraliga csütörtök esti fordulójában.

Hatékony, fegyelmezett játék kell

Hatékony, fegyelmezett játék kell

2024. okt. 25.

Nagyon oda kell figyelnie védekezésére is Acélbikáinknak ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzen a BJA HC elleni hazai összecsapáson ma este fél héttől.

Már a középszakaszban csatáznak

Már a középszakaszban csatáznak

2024. okt. 24.

Gólokban gazdag mérkőzéseket vívtak a csapatok a városi kispályás labdarúgó bajnokság középszakaszának első fordulójában.

Tisztességes meccsben bíznak röplabdázóink

Tisztességes meccsben bíznak röplabdázóink

2024. okt. 24.

Erősen tartalékos felállásban is jó meccset játszana a vendég MEAFC gárdájával a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga csütörtök esti fordulójában.

DSTV: családi foci a műfüvön

DSTV: családi foci a műfüvön

2024. okt. 23.

Családi focikupát szervezett magának a Vasvári iskola 1.b osztálya október 16-án. A sportos kikapcsolódást mindenki komolyan vette, ennek megfelelően a Lorántffy iskola kerítésén belüli DLSZ aréna adott otthont a megmozdulásnak. Hangkép.