Ismét tarolt a Fox SE a bajnokságon

spigott - 2024. október 1. 13:00

Összesen huszonöt éremmel zárták a Hatvanban megrendezett grappling magyar bajnokság küzdelmeit a dunaújvárosi Fox SE versenyzői.

Hatvanban rendezték meg az idei Grappling Magyar Bajnokság küzdelmeit a közelmúltban, s a rangos megméretésen a dunaújvárosi Fox SE versenyzői is szőnyegre léptek. A dunaújvárosiak junior, felnőtt és veterán korosztályban küzdöttek meg a minél szebb eredményekért, Gi és No Gi kategóriákban, méghozzá remekül, ugyanis az egyéni versenyekben tizenkét aranyérem mellett hat ezüstöt és hét bronzot szereztek, így óriási fölénnyel nyerték meg az összesített csapatversenyt is.

A viadal után érhetően elégedetten értékelte versenyzői teljesítményét Mészáros Márk, a Fox SE vezetőedzője is.
– Tavaly mi voltunk a legeredményesebb csapat a grappling bajnokságon, s nem titkolt célom volt, hogy ezt megtartsuk, és még javítsunk is az arányunkon. Ez maximálisan sikerült is teljesíteni ezzel a huszonöt éremmel, mert a második helyezett összesen négy aranyéremig jutott. Mi lettünk tehát a legeredményesebb csapat, s emellett még egy nagyon szép eredménnyel is büszkélkedhettünk, mert Kis Niki lett a legeredményesebb versenyző a női mezőnyben. Mindenkire nagyon büszke voltam, aki szőnyegre lépett, igyekezett kihozni magából a maximumot. Voltak győztes és vesztes meccseink, persze voltak olyan versenyzőink is, akik szerepelhettek volna egy kicsit jobban, de így is nagyon szép volt ez a bajnokság számunkra, mely egy remek felkészülési állomása volt a kazahsztáni világbajnokságnak, melyet október 7. és 12. között rendeznek meg Asztanában.

Kis Nikolett mindent vitt a bajnokságon! (Képek forrása: Fox SE)

Mészáros Márk elmondta még, hogy a közelgő vb-re öt versenyzővel utaznak majd el, így Újvári Márk Máté, Veres-Kovács Ádám és Kis Nikolett a felnőttek között, míg Hadnagy Olivér és Farkas Bátor a juniorok között méreti meg magát, s bár konkrét elvárás nincs velük szemben, a Fox SE vezetőedzője biztos abban, hogy több "vasat" is hazahoznak majd a viadalról.

Eredmények

Junior
Bartos Eszter – No Gi 1. hely, Gi 2. hely
Szentgyörgyi Anna – Gi 1. hely, No Gi 2. hely
Farkas Bátor – Gi 1. hely, No Gi 3. hely
Losonczi Marcell – No Gi 2. hely, Gi 3. hely
Domboróczky Botond – Gi 2. hely, No Gi 3. hely

Felnőtt
Kis Nikolett – Gi 1. hely, No Gi 1. hely
Veres-Kovács Ádám – Gi 3. hely, No Gi 1. hely
Ujvári Márk Máté – Gi 2. hely, No Gi 1. hely
Démuth Roland – Gi 1. hely
Schweigert Ákos – Gi 1. hely
Füle László Gábor – Gi 2. hely, No Gi 3. hely
Kis Bence Olivér – Gi 3. hely

Veterán
Ujvári Gábor – Gi 1. hely, No Gi 1. hely
Sági Roland – Gi 1. hely, No Gi 3. hely

A rovat további hírei: Sport

Remek eredmények a diákolimpián

Remek eredmények a diákolimpián

2024. okt. 01.

Hat dobogós helyezéssel zárták az országos diákolimpiai döntőt a DKSE és Gurics György BDSE ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

Újra Dunaújvárosba került az Alcufer Kupa

2024. szep. 30.

Minden mérkőzését megnyerve hódította el a XII. Alcufer Kupa nemzetközi vállalati kispályás labdarúgó torna első helyét a Liberty Dunaújváros együttese.

Megvan az első siker

Megvan az első siker

2024. szep. 30.

Egy nagyon szoros vereséggel és egy meggyőző sikerrel folytatta a korosztályos bajnokság küzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U17-es fiú csapata.

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

Ezúttal a Jegesmedvék örülhettek

2024. szep. 30.

Hiába állt fel egyszer kétgólos hátrányból, végül 5-3-as vereséget szenvedett Miskolcon a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

Nem volt kérdés, simán nyert a DFC

2024. szep. 29.

Az eddig harminc gólt szerző csóri csapatnak esélye sem volt a pontszerzésre a Dunaújváros FC labdarúgói ellen szombat délután.

Újra jégen az Acélbikák

Újra jégen az Acélbikák

2024. szep. 29.

Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék otthonában folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este hat órától.

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

A Tolna-Mözs sem jelentett akadályt

2024. szep. 28.

Nagyon sima győzelemmel tartotta itthon a három pontot a Tolna-Mözs elleni pénteki bajnokin a Dunaújváros futsal együttese.