Kézműves remekek és erő(s)próba az MMK-ban

Öcaline - 2024. október 17. 16:30

A szeptemberi zászlóbontás átütő sikere után ismét otthont ad a Kézműves Kincsek Vására seregszemléjének az idén 50 éves MMK. Erőnek erejével is készülnek: az Erősevő verseny viadala színezi a szombat délutáni sokadalom kínálatát.

A bevált recepten ne változtass! – ezt az ősi elvet követve folytatja a Kézműves Kincsek Vására sokadalmát a Munkásművelődési Központ. Az idén alapítása 50. évfordulóját ünneplő intézmény a jubileumi programok keretében elevenítette föl szeptemberben a vásári hagyományt, és legközelebb október 19-én, szombaton 14-17 óra között várja a város környékén élő alkotók, őstermelők, kézművesek termékei iránt érdeklődőket.
A program keretében ezúttal is színes kínálat csalogat 14-17 óra között, ráadásul egy különleges esemény is erősíti a felhozatalt – ezúttal szó szerint. Az ErőSch Chili Labor jóvoltából kerül sor ugyanis az Erősevő verseny fantázianevű megméretésre 16 órától – ahol a különféle, garantáltan durván erős jóféleségek fogyasztásával mérhetik össze tűrőképességüket az indulók. A nem mindennapi erő(s)próba 16 órakor kezdődik – természetesen drukkolni és szórakozni is ér!

A sokadalom nyitott – szeretettel várnak minden érdeklődőt!

(Illusztráció: ErőSch Chili Labor – facebook)

A rovat további hírei: Mozaik

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

A műanyag nyílászárók térnyerése: mire kell figyelni beépítés során?

2024. okt. 17.

Az elmúlt évtizedekben a különböző állami támogatásoknak, programoknak köszönhetően egyre nagyobb ütemben kezdtek el terjedni a műanyag nyílászárók, erről a hírekben is lehetett olvasni. (X)

DSTV: sminktippek a mindennapokra

DSTV: sminktippek a mindennapokra

2024. okt. 16.

Megjelenésünk összetett dolog, a hölgyeknél pedig a smink is ennek a része. Folytatja szépségápolási sorozatát a DSTV: az ünnepi sminkek után ezúttal a mindennapok alaptippjeivel találkozhatnak az érdeklődők – szakértői tanácsokkal fűszerezve. Hangkép.

Fákat ültettek a Római játszótéren

Fákat ültettek a Római játszótéren

2024. okt. 15.

Lassan egy éve lesz, hogy a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából átadták a Római városrészi, úgynevezett befogadó játszóteret, ami a fogyatékossággal élő és az ép gyermekek számára teremt lehetőséget a közös játék örömére. Azóta rendszeresen történt valami a játszótér körül, most is.

Nagyszabású gálával ünnepel a Rosti iskola

Nagyszabású gálával ünnepel a Rosti iskola

2024. okt. 15.

Jeles évfordulókat ünnepel a jubileumi tanévben a Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium és Általános Iskola – az ünnepi programsor első csúcspontjának a jubileumi gála ígérkezik pénteken.

DSTV: gólyákat avattak a Rudasban

DSTV: gólyákat avattak a Rudasban

2024. okt. 15.

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a Rudas középiskola kilencedik évfolyamos nebulói, derül ki a DSTV összegzéséből. Évtizedes hagyományok mentén szervezett gólyaavató során, játékos, zenés-táncos műsorokkal bőven pettyezett program keretében lettek az iskola teljes jogú polgárai. Hangkép.

Csöndes, őszies nyitány, a hét közepétől némi csapadékkal

Csöndes, őszies nyitány, a hét közepétől némi csapadékkal

2024. okt. 14.

Változóan felhős idő, többször napsütéssel, a hét közepétől növekvő, de még így is gyenge csapadékhajlammal – ez már az ősz dereka, hajnalban csípős, de nap közben kellemes periódust ígér a DO meteorológiai szakértője.

DSTV: az elsősöket avatták a Vasváriban

DSTV: az elsősöket avatták a Vasváriban

2024. okt. 14.

A zöld-sárga nap keretében rendezték az immár hagyományos ceremóniát a Vasvári iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az avatás lebonyolításában közreműködtek ex-vasvárisként a DKSE kajak-kenu szakosztályának neves sportolói, valamint Kovács-Seres Hunor úszó is segédkezett. Hangkép.