Dunaújváros Hetilap

Személyi kérdések a rendkívüli közgyűlésen

Fábos Zsolt - 2024. október 10. 18:00

Hétfőn megalakult városunk újonnan választott közgyűlése, és csütörtökön máris rendkívüli közgyűlést hívott össze Pintér Tamás polgármester. A rendkívüli ülésen megválasztották a bizottságok elnökeit és tagjait, a közgyűlés tanácsnokait, továbbá más határidős napirendekről is tárgyalt a testület.

A közgyűlési döntéshozatal előkészítéséhez nélkülözhetetlenek a bizottságok vezetőinek és tagjainak megválasztása. Október 11-től a Jogi, Ügyrendi, Pénzügyi és Városgazdálkodási Bizottság elnöke Tóth Kálmán Sándor képviselőt lett. A Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnökének Orosz Csaba György képviselőt választotta a közgyűlés. Az  Oktatási, Kulturális és Társadalmi Kapcsolati Bizottság elnöke október 11-től Gyöngyössy Csaba lett. Az Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságot Motyovszki Mátyás képviselő vezeti a következő öt évben. A Szociális, Egészségügyi és Lakhatási Bizottság elnökének Szántó Péter Lajost választották.
A jogszabály szerint a polgármester javaslatára az önkormányzati képviselők közül tanácsnokokat választhat a közgyűlés, akik felügyelik a képviselő-testület által meghatározott önkormányzati feladatkörök ellátását. A testület idősügyi és szociális tanácsnoknak Pappné Grabant Ilona képviselő asszonyt, közbiztonsági és környezetvédelmi tanácsnoknak Orosz Csaba György képviselőt, ifjúságügyi tanácsoknak pedig Kálló Gergely képviselőt választotta. 
A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tagjának Szabó Zsolt alpolgármestert delegálta a közgyűlés, míg a DVG Zrt. új felügyelőbizottsági tagjának Kálló Gergelyt választotta a testület.

A rovat további hírei: Közélet

Csodás dallamok, szép szavak: koncerttel köszöntötte a szépkorúakat az önkormányzat

Csodás dallamok, szép szavak: koncerttel köszöntötte a szépkorúakat az önkormányzat

2024. okt. 10.

Folytatta az elmúlt évek szép hagyományát, ünnepi koncertre várta a szépkorúakat és kísérőiket a város önkormányzata az idősek világnapja alkalmából.

Megváltozik a közgyűlés összetétele

Megváltozik a közgyűlés összetétele

2024. okt. 09.

Októbertől már új összetételű közgyűlés irányítja városunkat. Ahogy az elmúlt ötéves ciklusban, úgy a következőben is a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői és polgármestere jelentik a közgyűlési többséget, és irányítják Dunaújvárost.

Kati néni 90 évesen is igen aktív

Kati néni 90 évesen is igen aktív

2024. okt. 09.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban: Pálinkás Mártonné Kati néni a napokban ünnepelte a 90. születésnapját. Ez alkalomból Barta Endre alpolgármester otthonában, családja körében köszöntötte. 

Amiről nem lehet eleget beszélni – következik a "Figyelj Rá(n)k!"

Amiről nem lehet eleget beszélni – következik a "Figyelj Rá(n)k!"

2024. okt. 08.

A mellrák elleni küzdelem napja október 1. – ennek apropóján a hónapban sok figyelemfelhívó rendezvényt tartanak. Városunkban a Jót, szívből – Dunaújvárosért! csapata és számos partner együttműködése hozta létre a Figyelj Rá(n)k! című kezdeményezést, amit október 12-én, szombaton rendeznek a Városházán.

Megalakult városunk új közgyűlése

Megalakult városunk új közgyűlése

2024. okt. 07.

Az eredmény ismert, az önkormányzati választást toronymagasan nyerte a "Rajta, Újváros!" Egyesület, az új közgyűlés alakuló ülését a Városháza közgyűlési termében tartották ma délelőtt.

A vadvirágos rétek esélyei – városi környezetben

A vadvirágos rétek esélyei – városi környezetben

2024. okt. 07.

Más közegben és más közösség előtt, de folytatódik a városi zöld területek sorsával foglakozó sorozat: az ÖKO Klub Dunaújváros ezúttal a Jelen! TISZA Sziget eseményén vendégeskedik szerdán.

DSTV: megkezdte az évadot a nyugdíjas pedagógusok közössége

DSTV: megkezdte az évadot a nyugdíjas pedagógusok közössége

2024. okt. 07.

Megtartotta hagyományos "tanévnyitóját" a Nyugdíjas Pedagógusok Klubja, derül ki a DSTV összegzéséből. A rendezvényen felidézték az elmúlt évek legfontosabb eseményeit, majd köszöntötték a jubiláló kollégákat is – mindenki örült a jó hangulatú találkozásnak. Hangkép.