Kulcsszó: MEKH

Csökkenő rezsitartozások

Csökkenő rezsitartozások

2017. október 03. (kedd)

Tovább csökkent a hátralékos fogyasztók száma és a rezsitartozások összege - közölte a legfrissebb adatok alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel kedden.

Lesz elég gáz télre

Lesz elég gáz télre

2017. szeptember 25. (hétfő)

A fűtési szezon kezdetén az előző év azonos időszakához képest 23 százalékkal több, 4,3 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre a hazai tárolókban, ez a mennyiség a földgázimporttal kiegészülve biztonságosan fedezi a teljes lakosság téli igényét - tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-t.

Tovább nő a kiserőművek száma

Tovább nő a kiserőművek száma

2017. augusztus 12. (szombat)

A háztartási méretű kiserőművek száma és beépített kapacitása évről évre nő Magyarországon, ennek hátterében napelemes rendszerek bővülése áll - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel.

Megújuló energiaforrásokból

Megújuló energiaforrásokból

2017. június 27. (kedd)

Feldolgozta a tavaly év végén rekordmennyiségben beérkező, a kötelező átvételi rendszerhez (KÁT) való csatlakozási kérelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, és az adatok alapján a jövőben két és félszeresére nőhet a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés Magyarországon.

Lakásvásárlás - Mi legyen a mérőórákkal?

Lakásvásárlás - Mi legyen a mérőórákkal?

2017. június 18. (vasárnap)

Pénzügyi kockázata van annak, ha egy ingatlan régi és új tulajdonosa nem együtt intézi a közműórák átírását – figyelmeztetett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. Kolozsi Sándor főosztályvezető azt javasolja, hogy a mérőórák állásáról jegyzőkönyv is készüljön.

Tájékoztató kampányt indít az energiahivatal a közművekről

Tájékoztató kampányt indít az energiahivatal a közművekről

2017. június 08. (csütörtök)

A közművek felhasználóváltásával és a védendő fogyasztói státussal kapcsolatos információkat országos kampány keretében próbálja ismertebbé tenni a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Kemény bírságot kapott az Elmű

Kemény bírságot kapott az Elmű

2017. május 22. (hétfő)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 50 millió forintra bírságolta az Elműt a behajtási költségátalány jogsértő alkalmazása miatt.

Biztonságosan működött januárban  villamosenergia-rendszer

Biztonságosan működött januárban villamosenergia-rendszer

2017. május 08. (hétfő)

A balkáni régióban és Magyarországon tartós lehűlés volt januárban, ami három héten át megemelte az áramfogyasztást, a hazai villamosenergia-kínálatot termelési kiesések csökkentették, így a villamosenergia-rendszer kifeszítve, de biztonságosan üzemelt- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Változás jöhet az áramszolgáltatásban

Változás jöhet az áramszolgáltatásban

2017. április 06. (csütörtök)

Az idén már a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélykérelmet nyújtott be a Magyar Energia és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, pozitív döntés esetén több mint 4,5 millió fogyasztóval gyarapodik azok száma, akik elérhetik a nemzeti közművek áramszolgáltatását.

Fontos a lakosság véleménye

Fontos a lakosság véleménye

2017. március 30. (csütörtök)

A Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) 2018-tól a villamosenergia-, és földgázipari engedélyesek mellett a víziközmű szolgáltatókra is kiterjeszti a felhasználói elégedettségi felmérés rendszerét.

Szuperhősöket a magyar oktatásba!

Szuperhősöket a magyar oktatásba!

2017. március 28. (kedd)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, Energiakövetek címmel hirdet pályázatot a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára. A társadalmi felelősségvállalási program fővédnöke dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.

Az energiatakarékosság felé

Az energiatakarékosság felé

2017. március 22. (szerda)

Energiamegtakarítással kapcsolatos intézkedési tervet kell készíteniük a közintézményeknek a Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatal honlapján közzétett minta szerint ötévente – első alkalommal 2017. március 31-ig. Mindezt az energiahatékonyságról szóló törvény írja elő.

Nem érinti a napelemekre kivetett adó a háztartásokat

Nem érinti a napelemekre kivetett adó a háztartásokat

2017. március 06. (hétfő)

Csak évente 4000 kilowattóra teljesítmény felett kell a napelemekre újonnan kiszabott adót fizetni, egy normál méretű háztartás viszont bőven a teljesítménylimit alatt használ áramot, így nem kell majd fizetnie - mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Nem kell hozzányúlni a gáztartalékokhoz

Nem kell hozzányúlni a gáztartalékokhoz

2017. február 06. (hétfő)

A teljes lakossági téli gázfogyasztás 2,3 milliárd köbméter, az enyhének ígérkező február elején pedig több mint 1,5 milliárd köbméternyi gáz van a tárolókban, a biztonsági tartalékhoz az idén sem kell hozzányúlni ‒ mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője .

MEKH: továbbra is garantált a gázellátás

MEKH: továbbra is garantált a gázellátás

2017. február 01. (szerda)

Bár a hideg időjárás miatt Magyarországon az utóbbi hetekben nőtt a gázfogyasztás, továbbra is biztosított mind a lakossági, mind az ipari fogyasztók folyamatos földgázellátása - szögezte le a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdai közleményében.

Oldalak