Kulcsszó: Nemzetgazdasági Minisztérium

Csökken a szociális hozzájárulási adó

Csökken a szociális hozzájárulási adó

2017. december 29. (péntek)

A 2016. novemberében aláírt hatéves bérmegállapodás eredményeként január 1-től a munkabérekre rakodó adóteher, a szociális hozzájárulási adó, az idei 22 százalékról, 19,5 százalékra csökken, ami újabb 200 milliárd forintot hagy a munkaadóknál, ezt az összeget pedig technikai fejlesztésekre és béremelésre fordíthatják - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium  munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Négy százalék felett lesz a gazdasági növekedés

Négy százalék felett lesz a gazdasági növekedés

2017. december 28. (csütörtök)

A magyar gazdaság a következő években is kiegyensúlyozott és fenntartható pályán, dinamikusan bővül majd, stabil költségvetés, folyamatosan csökkenő államadósság és magas foglalkoztatottság mellett - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2017-2021-es időszakra vonatkozó makrogazdasági és költségvetési prognózisáról szóló közleményben.

Fontos határidők előtt

Fontos határidők előtt

2017. december 27. (szerda)

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le, derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívásából.

Több fiatal gazdára van szükség!

Több fiatal gazdára van szükség!

2017. február 17. (péntek)

A mezőgazdasági szektorban is kiemelt figyelmet kell fordítani a fiatal, megfelelő szakmai felkészültséggel és vállalkozó kedvvel rendelkező termelőkre – hangsúlyozta Varga Mihály a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének budapesti konferenciáján.

Újabb egymilliárd gyermekétkeztetésre

Újabb egymilliárd gyermekétkeztetésre

2016. április 09. (szombat)

A nemzetgazdasági miniszter ismét pályázatot hirdet a települési önkormányzatok (illetve társulásaik) számára a gyermekétkeztetéshez kapcsolódó fejlesztések támogatására - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A pályázatokat a Magyar Államkincstár útján lehet benyújtani, legkésőbb 2016. június 29-ig.