Kulcsszó: szőlő

Kitűnő évjárat lesz az idei?

Kitűnő évjárat lesz az idei?

2017. október 08. (vasárnap)

A tavalyi 2,8 millió hektoliterhez hasonló mennyiségű, de kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén Magyarországon - mondta a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa az MTI-nek.

Milyen lesz idén a hegy leve?

Milyen lesz idén a hegy leve?

2017. július 27. (csütörtök)

Heteken belül elkezdődik a szőlő szüret, az időjárási szélsőségek ellenére a termőterületek többségén biztató állapotban van a gyümölcs. Ez derül ki a Syngenta helyzetképéből.

Itt a szőlőszezon

Itt a szőlőszezon

2016. augusztus 31. (szerda)

Az alma és a körte mellett itt van a szőlő szezonja is. Idén is rengeteg fajtával találkozhatunk a piacokon, a választásban azonban a pénztárcánk dönt.

A borisszák pártfogója

A borisszák pártfogója

2016. május 25. (szerda)

A szőlőművelőknek az idén nem volt okuk riadalomra: az utolsó fagyosszentként számon tartott Orbán napja előtt már tudni lehetett, hogy nem jön extrém hideg, ami kárt tehetne az ültetvényekben.

Sorsközösség-építő Pentele

Sorsközösség-építő Pentele

2016. április 09. (szombat)

A szőlőhegy rossz minőségű, 1715-ben egy kapás szőlő egy urna, 1720-ban másfél urna bort adott, mely olyan silány volt, hogy még egy évig sem lehetett eltartani.Ez a mondat fontos adalék ahhoz az összképhez, amit a várostörténeti monográfia rajzol a XVIII. század eleji Pentele népességmegtartó erejét jellemezve.